Hercules – Hundhjälpen

Född: 2009 feb
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 56 cm
Hals: 48 cm
Bröst: 76 cm
Vikt: 30 kg (cirka)
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Hercules är en av våra äldre hundar och räknas som en senior.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-02
Senast uppdaterad: 2018-01-02
Ankom Sverige:


Hercules har levt hela sitt liv i hägnet. Han lämnades in vid tre månaders ålder av en kvinna som hade hittat honom utanför hyreshuset där hon bodde. Hon såg att han var väldigt ung och förstod att hans chanser att överleva på egen hand på gatan i princip var noll. Den lilla valpen var illa däran. Han var ytterst svag och medtagen – antagligen hade han separerats från sin mamma och var redan på väg att svälta ihjäl. Tack och lov fanns i denna lilla stad, Cernavoda, SaveTheDogs som med kärlek och god vård hjälpte den lille stackaren genom kriserna. Hercules fick så småningom flytta in till gänget som bodde på en anställds bakgård ( Adrianas hus låg faktiskt mitt i det gamla hägnet ). Han har hela tiden framstått som mycket tillbakadragen och svår att få kontakt med. Av denna orsak valdes han aldrig ut till något adoptionsprogram men togs i stället med i Hundhjälpens fadderhundsprogram, där stöd ges till de hundar som kanske aldrig kan få lämna hägnet. Hösten 2017 stängdes det gamla hägnet och Hercules flyttades till Footprints of Joy, där han nu huserar i ett eget litet rum inne på den nya veterinärkliniken – och nu har miraklet inträffat! Här har vi nu vår underbare Hercules, redo för sitt hem i Sverige!

En nyfiken kille som tittar ut mellan paddockens galler.

Hercules har plötsligt blivit valp på nytt – det nya om än bräckliga självförtroendet gör att han plötsligt vågar ta ut svängarna. Här springs och skuttas det omkring och när favoritskötarna närmar sig skiner hela grabben upp. Det är fantastiskt att se denna förändring. Vi får också mysa med Hercules, men då vi är nya bekantskaper för honom så är vi noga med vårt kroppsspråk och röstläge. Han är väldigt nyfiken och klart mutbar – några svenska hundkex smälter isen och vi får sedan kela med honom. Hercules blir så glad och ivrig att han nästan ramlar över sig själv. Han känner sig lite osäker inför andra hundar, och vi ser att han då gärna drar sig lite tillbaka. Finns det en hund i det nya hemmet måste den därför vara lugn och mycket snäll. Katter var en ny upptäckt och Hercules visste inte riktigt hur han skulle förha sig. Hans iver att kolla upp dem blev lite för påträngande och han fick snabbt en örfil av en av dem. I sitt framtida hem kan Hercules säkerligen bo med en hundvan katt. Som den äldre farbror han börjar vara så har Hercules lätt åldersnedsatt syn, men detta påverkar inte hans vardag. Han är också lite stel i sina rörelser.

Till vår käraste Hercules söker vi nu ett fantastiskt hem där han första gången i sitt liv får bli riktigt viktig och omhuldad. Hemmet ska vara lugnt och lugnt beläget samt ha en egen trädgård / täppa där han kan få strosa runt. Inga barn under skolåldern. Hercules har inga andra krav på aktivitet än trädgårdsstudier, små promenader och mycket hemma-mys. Det får gärna finnas vänlig hundkamrat i hemmet som kan visa honom hur det nya livet ska levas.%d bloggare gillar detta: