Hector – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 65 cm
Längd: 70 cm
Hals: 45 cm
Bröst:
Vikt: 34 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Hector finns i foderhem i Örebro där han gärna tar emot besök av intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-03-05
Senast uppdaterad: 2018-09-02
Ankom Sverige: 2018-09-02


Stilige Hector dök upp på gatorna i badorten Neptun en decemberdag. Han höll till utanför en restaurang där man ibland slängde till honom lite att äta, Även Mihaela som driver det lilla hägnet STAAD brukade passera med lite ätbart. Hector var förtvivlad och försökte följa efter människor som gick förbi för att få hjälp. Ingen brydde sig om honom. Då kommunala hundfångare började rensa området i mars inför badsäsongen var Hector i stor fara. Mihaela hade fullt i sitt hägn men lyckades efter idogt pusslande frigöra en plats för honom. Hector älskar henne för detta. Så fort han får syn på henne så kråmar han sig allt vad han kan för att visa vilken fin och glad kille han är. Hector hade inga skador men den lilla mat han fått på gatan hade inte varit tillräcklig så han var en mager stackare. Idag strålar Hector av god hälsa. Livet i ett litet hägn är dock ingen bra lösning för en lite större, levnadsglad hund. Han får inget utlopp för sin positiva energi och dagarna blir långa och tråkiga. Hector har en önskan – att hitta sin familj i Sverige så snart det bara går. Han är redo med passet i tassen och sina förväntningar om att äntligen få alldeles egna människor att ta hand om.

Hector är en väldigt klipsk och nyfiken kille. Från sin lilla inhägnad som han delar med en trevlig tik spanar han ut över hägnet för att se om det kan finnas några människor där som han kan få umgås med en stund. Vår Hector är väldigt tillgiven och tillgänglig. Han tycker alla snälla människor är toppen – har de godis eller tar honom med på en promenad är de ännu bättre. Tyvärr är det just den individuella tiden som alltid är bristvaran i hägnen där många hundar ska dela på få personer. Vi ser Hector som en framtida ”skogsmulle” – alltid redo att följa med sina människor på spännande vandringar. Han är en pigg och aktiv ung kille men har även förmågan att kunna lugnt ligga och fundera. Därför tvivlar vi inte på att han även kommer att bli ett trevligt sällskap i TV-soffan. I hundars sällskap har Hector en ledande position. De andra hundarna respekterar honom och ger honom lite extra utrymme.

Till vår ståtlige Hector söker vi ett erfaret och kärleksfullt hem där han får komma till sin fulla rätt – där man kan tillgodose hans längtan eter lek och äventyr – samt den viktiga tillhörigheten. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Hector bor gärna som ensam hund men kan även tänka sig dela hemmet med en lugn och trygg tik, modell medelstor / större.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: