Harry – Hundhjälpen

Född: 2019, april
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 48 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 59 cm
Vikt: 14,7 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5800 kr
Övrig information: Observera att mått och vikt är vid nio månaders ålder och Harry kommer att växa ytterligare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-02-03
Senast uppdaterad: 2020-02-03
Ankom Sverige: 2020-07-04


Det är många bland personalen som gör sina inköp på Penny Market – liksom givetvis även många andra av stadens invånare. Detta gör att Penny Market blivit en populär dumpningsplats för oönskade djur – man tror att de kanske hittas av någon. I maj fick hägnet en present upphittad just där – sex småmoderlösa valpar som snabbt skulle ha dukat under i värmen som i år redan var pressande. Hungern rev i magarna och de var förtvivlade utan sin mamma och beskyddare. De små blev överlyckliga när de möttes av snälla människor från SaveTheDogs och de klättrade på varandra i ivern att få komma upp i famnen och säkerheten. De sex valparna var under två månader gamla, utsvultna men oskadda. De hade sin trygghet i varandra och har fått växa upp tillsammans – så lekkamrater har alltid funnits. Diana, William, Megan och Filippo har redan fått börja sina nya liv i härliga svenska hem. Harry väntar ännu på sin resa.
Harry har en speciell plats i våra hjärtan. Han bokades till ett svenskt hem i oktober 2019 men samma dag slets han nästan i bitar av andra hundar. Han svävade mellan liv och död i en hel vecka, så illa attackerad att det inte ens fanns hud kvar att kunna täcka över de stora såren. Idag har en vacker päls vuxit ut och det enda som visar att något hänt är det avslitna örat och några ärr. Veterinärerna gjorde underverk!

Harry är en mjuk och vänlig kille som gillar att leka – med allt och alla. Han busar vilt med leksakerna i parken och interagerar gärna med sin favoritpersonal. En absolut favoritsysselsättning är att plaska i hinkar och när det är varmt – i de små hundpooler som står framme. Harry är en sprallig kille med mycket spring i benen och en nyfiken glimt i ögat. Han framstår först som lite blyg, men det beror på att han lever ett så skyddat liv att varje ny person eller ny miljö först upplevs lite underlig. Vi blir fort kamrater och då slappnar han av. Han njuter av att få vara nära och kelas med. Stora hundar och de som är dominanta känns lite skrämmande, av förståeliga skäl. Harry har fått träffa några katter och skulle nog gärna bekanta sig lite med dem även om de i sin tur tyckte han var lite för sprattlig. Till vår lillprins Harry söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får fortsätta sin positiva utveckling och växa upp till en fin och trygg unghund. Hemmet får inte vara centralt beläget. Inga barn under skolåldern. Harry vill väldigt gärna bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan bli hans mentor i det nya livet.


 


%d