Harry – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 60 cm
Längd: 58 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 20,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-11-01
Senast uppdaterad: 2018-02-22
Ankom Sverige:


När de sköna vårvindarna börjat göra sig påminda hittades en eftermiddag en valpkull bestående av fem små syskon, mitt i den lilla staden Cernavoda i södra Rumänien; Harry med syskonen Gemma, Olivia, Scotty och Greg. När personal från hägnet frågade folk i området fick de svaret att valparna bara dykt upp. Ingen hade sett till någon mamma. Detta gör det mycket troligt att den som ägt / äger tiken inte velat ha att göra med valparna utan bara dumpat dem. Som tur var så hände detta i rätt stad, där hjälp fanns för de små. De fick en biltur till hägnet och där väntade både hundskötare och veterinär på dem. Det lilla undersökningsrummet blev fullt av valpar och folk. Småttingarna bedömdes vara ca 2 månader gamla, oskadda men undernärda. De fick snabbt varsitt varmt bad, sveptes in i sköna handdukar och placerades allteftersom i en stor korg där de efter maten somnade sött tillsammans, äntligen i trygghet. Olivia blev snabbt adopterad och har flyttat till Schweiz. Brodern Affe bor södra Sverige och lever där ett gott hundliv. Syskonen Gemma och Scotty reser snart till Finland där de har väntande hem. Kvar allena är Harry som nu får en svår situation utan den trygga samvaron med syskonen.

Harry som äter godis.

Harry är en påfallande stilig grabb med mycket stor charmpotential. Som de flesta hundar som växer upp i hägnet är han i sin miljö väldigt glad, pigg och framåt. Flyttas han ur sitt sammanhang uppstår lite osäkerhet, bristen på livserfarenhet gör sig gällande. De personer i personalen som Harry känner väl hälsar han glatt på. Vi är nya bekantskaper och därmed lite underliga. Han vill studera oss på lite avstånd en stund innan han kommer fram och nosar lite försiktigt. Vi är noga med att röra oss lugnt kring honom och tala med lugna röster – allt för att få hans förtroende, vilket också lyckas. Lite godbitar har också spelat en viss roll här. Harry är god vän med alla hundar i gruppen men syskonen är givetvis favoriterna. Vi tar därför med hela syskongruppen som får busa av sig en halvtimme i lekparken. Nu springs det så det står hejvilt till. Alla syskonen njuter av friheten och varandras sällskap. Det är ett nöje att sitta och betrakta hur roligt de har. Vi ser också Harrys väl utvecklade hundspråk när några andra hundar ansluter. Han visar genast större och äldre hundar stor respekt. I hägnet finns också omhändertagna katter som han presenterats för och inte gjort någon större affär av.

Till vår charmör Harry söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där han får fortsätta sin utveckling mot att bli en positiv och självsäker individ. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som också ska vara lugnt beläget. Harry skulle bli glad om det fanns en trevlig och trygg hundkamrat i hemmet.%d bloggare gillar detta: