Hannah – Hundhjälpen

Född: 2014 aug
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 45 cm
Hals: 34 cm
Bröst:
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Hannah finns i foderhem i Kristianstad där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-13
Senast uppdaterad: 2018-04-22
Ankom Sverige: 2018-04-13


Lilla Hannah befann sig plötsligt med sin mamma och sju syskon i det beryktade ”dödshägnet” Ovidiu. Valparna var bara ca en månad gamla och hela familjen hade brutalt infångats av de kommunala hundfångarna och väntade nu på en säker och smärtsam död. Det var september månad men en mycket kylig dag. Mamman och valparna förvarades på ett kallt betonggolv och de små var nästan stela av kylan. Räddningen uppenbarade sig i form av Mihaela Baisan som driver sitt lilla, privata hägn STAAD utanför staden Neptun vid Svarta Havet. Hon lyckades få med sig hela den lilla familjen men hade inte stort hopp att valparna skulle överleva då de var alldeles för små. Mamman troddes i alla fall ha en chans. Mihaela kämpade dag och natt och som ett mirakel överlevde samtliga valpar. Den första att ha turen på sin sida blev unga Wendy som snabbt fick ett hem i Schweiz. De vackra flickorna Emmy, Ryhanna, Peggy och Debby har numera sina egna trygga hem i Sverige. Mamman Polly och de två bröderna, Peter och Ozzy kommer så småningom att tas med i adoptionsprogrammet. Vi presenterar här för alla svenska hundvänner den sista systern i stort behov av sitt evighetshem, ljuva Hannah!

Hannah är en rar och lite försynt flicka. Hon bor tillsammans med bröderna som även är hennes bästa vänner. I gruppen finns även fler hundar och då Hannah är en väldigt mjuk tjej så får hon ofta vika undan för de lite tuffare individerna som periodvis rent av mobbat henne. Hon har svårt att komma till sin rätt och blir lätt lite ”osynlig”. Mihaela gör sitt bästa att möblera om i hundgrupperna, men det är inte lätt att skapa en grupp där det råder full harmoni då grupperna ideligen ändras p g av tillkommande och resande hundar. Hannah trivs därför inte särskilt bra i hägnmiljön. Hon är väldigt förtjust i Mihaela som hon träffar varje dag, men som ny bekantskap är det viktigt att tänka på sitt kroppsspråk och samtalston. Självklart innebär en flytt en stor omställning för en hund som omhändertagits som mycket liten och därmed aldrig sett något annat än insidan på hägnet, men med förståelse och tid så kommer Hannah att blomstra i den nya miljön. Det är därför viktigt att det nya hemmet har förståelse för detta och inte stressar henne i situationer som hon ännu inte bemästrar.

Vi söker nu för vår ljuva viol Hannahs räkning ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får sitt närhetsbehov tillgodosett. Hon vill gärna ha en snäll hundkamrat i lite mindre format i det nya hemmet – som kan hjälpa henne tillrätta i allt det nya. Hon har heller inget emot katter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som även bör vara beläget i lite lugnare miljö.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: