Hannah – Hundhjälpen

Född: 2014 aug
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 45 cm
Hals: 34 cm
Bröst:
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3500 kr
Övrig information: Hannah finns i foderhem i Kristianstad där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-13
Senast uppdaterad: 2018-05-12
Ankom Sverige: 2018-04-13


Lilla Hannah befann sig plötsligt med sin mamma och sju syskon i det beryktade ”dödshägnet” Ovidiu. Valparna var bara ca en månad gamla och hela familjen hade brutalt infångats av de kommunala hundfångarna och väntade nu på en säker och smärtsam död. Det var september månad men en mycket kylig dag. Mamman och valparna förvarades på ett kallt betonggolv och de små var nästan stela av kylan. Räddningen uppenbarade sig i form av Mihaela Baisan som driver sitt lilla, privata hägn STAAD utanför staden Neptun vid Svarta Havet. Hon lyckades få med sig hela den lilla familjen men hade inte stort hopp att valparna skulle överleva då de var alldeles för små. Mamman troddes i alla fall ha en chans. Läs mera om räddningen här. Mihaela kämpade dag och natt och som ett mirakel överlevde samtliga valpar. Den första att ha turen på sin sida blev unga Wendy som snabbt fick ett hem i Schweiz. De vackra flickorna Emmy, Ryhanna, Peggy och Debby har numera sina egna trygga hem i Sverige. Mamman Polly och de två bröderna, Peter och Ozzy kommer så småningom att tas med i adoptionsprogrammet. Vi presenterar här för alla svenska hundvänner den sista systern i stort behov av sitt evighetshem, ljuva Hannah!

I Sverige:
Hannah är en rar och lite försynt flicka. Hon finns nu hos en fodervärd i Skåne och väntar där på att hitta sitt evighetshem, där just hon får bli en väldigt älskad liten hund. Så här skriver fodermatte om Hannah:
”Hannah är ett riktigt, litet charmtroll. Hon är blyg men vill så gärna också bli klappad och kelad när hennes kompisar blir det. Hennes självförtroende växer lite varje dag. Hon är en glad liten pärla och kramar och kel får man av henne i massor bara man tänker på att ta det lugnt kring henne. Då njuter hon och myser av kelet. Hannah älskar sin lilla korg som är henens borg. Hon som de flesta andra rumäner behöver i lugn och ro få upptäcka det härliga hundliv som erbjuds i tryggheten i Sverige. Hennes liv har inte varit lätt.”

Hannah har ett stort behov av ömhet och närhet. Det klappar ett litet hjärta av guld inuti denna lilla tjej. Det är viktigt att inte stressa henne in i situationer hon ännu inte är redo för och att ge henne det lugn och den kärlek som hjälper henne vidare. Till vår ljuva, lilla Hannah söker vi nu ett lugnt och förstående hem beläget i lugn miljö och med egen trädgård / täppa där hon kan strosa runt och sniffa på blommor och ljumma vindar. Inga barn under skolåldern. Finns hund i hemmet, vilket det gärna ska göra, ska den vara mycket snäll och kunna utgöra en förebild för Hannah. Vi tror att hon även kommer att kunna bli god vän med en katt.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: