Gus – Hundhjälpen

Född: 2014 jun
Kön: Hane
Höjd: 27 cm
Längd: 32 cm
Hals: 28 cm
Bröst: 44cm
Vikt: 7,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-28
Senast uppdaterad: 2018-09-30
Ankom Sverige: 2018-09-29


Gus har haft ett hem – men usch vilket hemskt hem! En aprileftermiddag anlände ett par i bil till kliniken i Cernavoda. De bar in en liten hund som var alldeles ifrån sig. Paret som var djurvänner berättade att de kört i utkanten av staden då de såg hur personerna i bilen framför vevade ner fönstret och kastade ut en liten hund – medan bilen var i rörelse. Paret chockades av vad de såg och skyndade fram för att hjälpa den lille. Han låg alldeles stilla och hade nog smällt i vägen hårt. Gus vaknade till under färden till kliniken och ”grät” högljutt, av smärta och rädsla. Han fick givetvis prioritet hos veterinären och så småningom konstaterades att en disk i ryggen skadats. Skadan har behandlats ”konservativt”, dvs med vila och medicinering. Gus har återhämtat sig fint och är idag en pigg och glad grabb som har fullt upp. Han har ett lite stelt rörelsemönster som kommer att bestå, men detta bekymrar honom inte nämnvärt. I stället njuter han av dagarna nu – där han omges av människor som vill hans bästa. Gus är nu redo för det stora äventyret – flytten till de snällaste människorna i världen. Vår lille hjälte väntar ivrigt på att få bli upptäckt!

Gus älskar hela personalen och alla hägnets besökare. Han har helt klart för sig att i hägnet möter man bara snälla människor. Han är en riktig nyfikenstrut som tycker om små promenader i omgivningarna. Han traskar på duktigt i koppel. Det finns så mycket intressant att snusa på – som följeslagare blir man glad att se hur han njuter av promenaden och sällskapet. Gus är lika snäll och vänlig mot alla de hundar han mött i hägnet och har även tagit katterna till sitt hjärta. Det är otroligt att denne lille grabb som tidigare behandlats så illa har kvar sin tillit och sitt stora behov av att få vara nära och mysa. Den som får förmånen att dela sitt hem med Gus i framtiden kommer att han en trogen, liten vän vid sin sida. Gus leker och busar gärna men man måste vara medveten om hans tidigare skada och inte överanstränga honom. Vi vill därför inte heller att han i framtiden ska bo med en burdus hund som kanske oavsiktligt kan skada honom.

Till vår lille charmör söker vi nu det kärleksfulla evighetshemmet, där han får bli bortskämd. Gus bor gärna i marknivå med en egen trädgård / täppa där han får strosa runt. Han ska inte vara tvungen att gå i annat än något enstaka trappsteg i hemmet. Inga barn under skolåldern. Gus kan bo med en snäll hundkamrat i lite nättare format, men kan även tänka sig att bo som ensam hund och då få lägga beslag på all uppmärksamhet.


 


%d bloggare gillar detta: