Grace – Hundhjälpen

Född: 2014 aug
Kön: Tik
Höjd: 64 cm
Längd: 62 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 66 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-03
Senast uppdaterad: 2018-02-21
Ankom Sverige:


“Amazing Grace” är nog Hundhjälpens mest omskrivna hund. Vi har på FB fått följa henne och valparna sedan dagen de omhändertogs i början av september, då valparna var ca två veckor gamla. Grace befann sig då i närheten av kärnkraftverket i Cernavoda – dit många hundar söker sig då den utländska personalen där emellanåt förbarmar sig över hundarna. Man hade nu därifrån ringt till hägnet och varskott om en tik i akut nöd. Det var ingen överdrift. En svårt medtagen Grace hittades tillsammans med elva ynkligt små valpar som hon förtvivlat försökte ta hand om. Hade inte familjen omhändertagits hade ingen av dem överlevt. Veterinär och hundskötare kämpade tillsammans med Grace för valparna. En efter en föll de bort, men fem fantastiska individer överlevde, Boyle, Newton, Gnista, Glittra och Tindra – alla tillgängliga för adoption till Sverige. Grace som förutom att hon svultit även hade svåra hudproblem vid ankomsten till hägnet är nu fullt återställd och pälsen är snart helt utvuxen igen. Hon tillbringar hela dagarna med bästisarna Lulu, Donnie och Darko vilka även de samtliga väntar på egna hem i Sverige. Grace är resklar och hoppas nu att under resten av sitt liv få glädja en alldeles egen familj och bli deras egen ”Amazing Grace”. Här har vi henne!

Glada, fina Grace!

Grace har ett mycket stort behov av närhet och kärlek. Hon visar detta tydligt genom sin närvaro och sitt mjuka och kontaktsökande beteende. Kel och mysande uppskattas enormt. Grace har säkert en traumatisk förlust bakom sig – kanske en människa eller en speciell hundkamrat – då hon så tydligt värdesätter just tillhörighet. Hon är oerhört snäll och respektfull, men ändå med en glimt i ögat. Grace kommer att bli någons speciella följeslagare på livets väg och kommer att knyta ett oerhört starkt band till sin ägare. Hon har ett väl utvecklat hundspråk och kommer överens med alla de hundar hon möter. Dyker en riktig tuffing upp så drar hon sig undan. Grace har även träffat katter i hägnet och behandlat dem lugnt och vänligt. Hon är till temperamentet balanserad, dvs hon busar gärna loss med sina kamrater i lekparken, men hon har även ett behov av att lugnt ligga och fundera.

Till vår finaste Grace söker vi nu ett varmt välkomnande hem beläget i lugn miljö och där det inte bör finnas barn under skolåldern. Grace kan tänka sig bo som ensam hund hos någon som verkligen har mycket tid att ägna henne, men hon bor lika gärna tillsammans med en snäll och glad hundkamrat.%d bloggare gillar detta: