Göran – Hundhjälpen

Född: 2009 apr
Kön: Hane
Höjd: 49 cm
Längd: 49 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 16 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-20
Senast uppdaterad: 2018-07-20
Ankom Sverige: 2018-10-27


Stilige Göran kommer från det fattiga området Tabara i utkanten av Cernavoda. Här far de gatuhundar som finns i området fruktansvärt illa och många av SaveTheDogs särskilt ömmande fall har sitt ursprung här. Göran hittades utanför några fallfärdiga ruckel. Han är ju en hund som har en väldigt tjock och vacker päls, men när han omhändertogs var pälsen ihopklibbad och full med tistlar och skräp. Han led enormt och hade svårt att röra sig. Ingen i området hade försökt hjälpa honom. Göran hade turen att finnas i Cernavoda där ingen nödställd hund lämnas åt sitt öde. Han togs till hägnet, badades och klipptes. En charmör, om än väldigt mager tittade fram. Livet har nog inte varit lätt och människor har nog haft en och annan hand med i spelet. Göran var väldigt rädd för personalen till att börja med – en rädsla som släppt då han förstått att han är i trygghet och att ingen någonsin mera kommer att bära hand på honom. Några år har gått utan att Göran valts ut till ett adoptionsprogram men vi är nu glada att presentera honom som blivande svensk. Var i Sverige väntar den egna familjen?

Göran får stå tillbaka för de andra hundarna i sin grupp. Han är en mjuk och lite försiktig farbror vilket de andra hundarna utnyttjar och driver undan honom. Han är därför aldrig i första ledet när något händer utan får hålla sig i bakgrunden för att inte mobbarna ska ge sig på honom. Glädjen är därför enorm när vi väljer ut honom och tar honom med till lekparken. Förtjusningen över att få springa fritt och undersöka alla dofter är påtaglig – Göran har så fullt upp att han nästan glömmer att vi är med. Han myser gärna en stund och är mycket glad över de godbitar vi bjuder på. Den tjocka pälsen tär hårt på orken i den rumänska sommarhettan och efter en kort stund måste vi uppsöka skugga. Göran lyssnar uppmärksamt när vi pratar med honom och vi ser i hans ögon en längtan efter att få en egen människa som ser till hans bästa. Det är med sorg i hjärtat vi måste återbörda honom till hans inhägnad.

Till vår underbare Göran söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem i marknivå, med egen täppa / trädgård, där han i egen takt kan få strosa runt och snusa. Inga barn under skolåldern i hemmet. Göran kan gärna bo som enda hund och bli väldigt bortskämd. Finns hund får det gärna vara en snäll tik. Med sitt mjuka och lite försynta sätt tror vi att Göran även kan bli god vän med en katt.%d bloggare gillar detta: