Golia – Hundhjälpen

Född: 2016, aug
Kön: Hane
Höjd: 21 cm
Längd: 30 cm
Hals: 27 cm
Bröst: 43 cm
Vikt: 5,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Finns i foderhem i Luleå

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-03-28
Senast uppdaterad: 2020-09-08
Ankom Sverige: 2020-06-06


I Sverige:
Golia är en underbart söt och rar liten hund – men med särskilda behov. Han har bott på en ö hela sommaren och där fått vandra omkring relativt fritt vilket han tyckte var toppen. Han var med vid strandkanten och vid fikabordet – och kröp gärna ihop i ett soffhörn till natten. Nu med hösten och vardagen behöver vi hitta ett nytt hem till vår lille prins. Han älskar att vara med sina människor, men väljer tillfällena / villkoren själv. När han inte umgås ligger han gärna och tittar på vad händer, avnjutandes en liten tuggpinne. Den egna, mjuka bädden är en favoritplats. Små promenader i närområdet är uppskattade och intressanta. Golia har dåliga erfarenheter av andra hundar med sig i bagaget och ska bo som ensam hund och heller inte utsättas för besökande / påträngande hundar. En katt i hemmet kan kanske däremot bli en fin kamrat. Golias nya hem ska vara mycket lugnt och så även läget, villaområde eller landsbygd. En egen inhägnad trädgård / täppa står högt på önskelistan. Nu väntar hösten men till våren vill Golia ligga och låta vinden leka i pälsen medan solstrålarna värmer. INGA barn i det nya hemmet. Obs att Golia inte är någon ”famnhund” utan en kamrat som finns vid din sida och vill bli älskad för den han är.

Bakgrund:
SaveTheDogs personal gör regelbundna turer kring staden Cernavoda. Ofta återvänder de till hägnet med skadade hundar eller katter. Denna gång med lille knytet Goia. Han mer eller mindre kastades i famnen på dem av en kvinna som sedan skyndade sig att försvinna – utan förklaring. Helt klart ville hon inte ha hunden och vi får vara tacksamma att han ändå inte blev kastad direkt på gatan där han skulle blivit kortlivad – påkörd eller ihjälbiten av större hundar. Lille Golia var enormt stressad vid framkomsten till hägnet och kliniken där veterinär väntade på honom. Han hade mycket svårt att komma till ro och hans beteende visar tydligt att han haft det tufft och behandlats illa. Veterinären hittade bl a en självläkt fraktur som kanske är ett resultat efter några välriktade sparkar. Golia är därmed en av våra hundar med ”särskilda behov” och det ställer vissa villkor för det nya hemmet. Han är nu bland snälla människor och tas om hand på bästa sätt, men mår inte alls bra i hägnmiljön med så många hundar runtomkring och med avsaknaden av en lugn och tillrättalagd miljö. Behovet av att få resa snarast är stort och vi hoppas hitta rätt hem för vår lille prins så fort som möjligt.
Golia är en oerhört charmig uppenbarelse som i lekparken lockar fram leenden från varje människa som ser honom. Han söker genast kontakt med våra snälla volontärer och gosar lite innan han känner att han inte var klar med att utforska lekparkens alla dofter. Fort pilar han iväg men strax är han tillbaka för en godbit. Han är nyfiken och pigg och följer gärna med på ett litet strövtåg kring hägnet där han bl a träffar några katter som han inte tycker är särskilt märkvärdiga. Andra hundar däremot stressar honom – det är tydligt att han skrämts väldigt tidigare. Golia är tillgänglig och människokär men har också en självständig sida där han gärna pysslar på med sina leksaker eller bara ligger och låter sig värmas av solen. Han är inte en hund som ska sitta i famnen eller bäras runt – men som vill vara med vid ens sida och ha en varm och innerlig kontakt. Till vår lille Golia söker vi nu ett speciellt hem med helst bara vuxna människor. Hemmet bör ha en egen trädgård / täppa där Golia lugnt och tryggt kan spana ut över sitt rike – mellan promenaderna. Han vill bo som ensam hund och inte påtvingas / utsätts för umgänge / möte med större hundar vid något tillfälle.


Bilder från Sverige:

Bilder från Rumänien:%d bloggare gillar detta: