Ginny – Hundhjälpen

Född: 2015 maj
Kön: Hona
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-26
Senast uppdaterad: 2018-01-26
Ankom Sverige:


Ginnys ägare kom med henne till veterinärkliniken mitt i kyliga december månad. Katten var en ynklig syn. Hela bakdelen var täckt av blod och det ena bakbenet hängde och dinglade. Hon plågades enormt. Ägarna förväntade sig att hon skulle ”plåstras ihop”, åkte hem och ville bli kontaktade när det var hämtning. Nu blev det inte så. Det ena bakbenet var svårt krossat – troligtvis var orsaken närkontakt med en bil. Det fanns inget alternativ till att amputera det. När ägarna fick veta att deras katt skulle bli tre-bent blev de väldigt missnöjda och vägrade hämta henne. Ginny övergavs således och blev kvar i hägnet och det var nog egentligen tur. Nu har hon chansen att få komma till ett hem där hon blir älskad precis som hon är. Ginny tränar balans och rörelser för fullt just nu, men hon är en smidig tjej så snart har hon full kontroll på sin ”nya” kropp. Hon bor inne på kliniken för närvarande och man hoppas att hon ska få sin resa så snart som möjligt, så att hon slipper flytta in i katthuset bland många andra katter och där hon med sitt handikapp är i ett underläge. Var i vårt avlånga land saknar man sin vackra Ginny?

Ginny är en mycket kärleksfull och kelig katt – kanske hon nu tar igen vad hon tidigare missunnats – eller så ägnade de tidigare ägarna faktiskt henne mycket tid. Nu när lite tid gått sedan amputationen och det första obehaget släppt så spanar Ginny hela dagarna efter någon kan komma och mysa lite. Hon sitter gärna i famnen en stund och älskar när man smeker henne över den lena pälsen. Då spinner hon förnöjt. Gärna skulle hon nog leka lite också, men är ännu begränsad av sitt lilla utrymme där inte så stora utsvävningar kan göras. När personalen ger henne något litet mjukisdjur skjutsar hon lyckligt omkring det.

Till vår allra käraste Ginny söker vi nu ett mycket kärleksfullt hem, där hon får bli bortskämd och älskad. Ginny ska med sitt handikapp vara enbart innekatt – hon har inte möjlighet att hålla undan de faror som kan hota utomhus ( andra katter, hundar etc ). En trygg in-nätad balkong eller uteplats kan ändå ge henne möjlighet att känna vårvindarna svepa förbi och känna alla de dofter som finns utomhus. Finns katt i hemmet ska den vara katt-social och snäll. Finns hund ska den vara mycket katt-van och inte påflugen. Inga småbarn då de kan skada Ginny vid vårdslös hantering.%d bloggare gillar detta: