Gina – Hundhjälpen

Född: 2013 feb
Kön: Tik
Höjd: 60 cm
Längd: 60 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 72 cm
Vikt: 25,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-15
Senast uppdaterad: 2017-09-15
Ankom Sverige:


Vintern är en stor hund-dödare i Rumänien. Hundar som redan före vintern är försvagade på grund av svält och umbäranden har inte kroppsreserver att klara kylan. Ihjälfrusna hundar hittas varje dag i samhället. Gina var en ynklig uppenbarelse när hon i början av februari hittades och omhändertogs. Hon hade överlevt vintern men inte mycket mer. Nu låg hon i skydd av ett buskage på en begravningsplats i Cernavoda – till synes kraftlös. Personalen hade inga svårigheter att fånga in henne – Gina såg på dem med sina kloka ögon och förstod nog att lidandet var slut nu. Hon fick följa med i bilen och man körde henne direkt till hägnet. Hon var trött och svag – men utan skador – så man bäddade ner henne i en egen vrå inne på den lilla kliniken, där hon sedan sov nästan utan uppehåll i flera dygn. Gina återhämtade sig snabbt och började ta för sig av personalens tid och vänskap. Så snart hon var redo fick hon flytta in i en lämplig hundgrupp och där väntar hon nu på att hennes svenska familj ska höra av sig och skicka en inbjudan. Gina är klar att resa – destinationen saknas och är väldigt efterlängtad. Se här vår vackra Gina!

Gina är en glad och sällskaplig tjej. Hon är mycket intresserad av människor och söker själv kontakt när det finns en ”ledig” person i närheten. Det är lätt att etablera en relation med henne och hon ställer gärna upp på en stunds lek och bus – eller varför inte en promenad. Hon är kärvänlig och sällskaplig, mycket lyhörd och klipsk. Gina är en ”tänkande” hund som gärna överblickar sitt område som för att säkerställa att allt är under kontroll. Vi känner att hon kommer att bli någons absoluta bästa vän, en följeslagare i vått och torrt. Med alla sina fina egenskaper kommer hon även att kunna bli en fantastisk familjehund. Gina rör sig bekvämt bland de andra hundarna men har inget större behov av ständigt sällskap. Hon är ganska självständig och helt nöjd med att strosa omkring på egen hand. Detta innebär inte att hon inte kommer överens med andra hundar för det gör hon absolut – men hon är inte beroende av deras närvaro på samma sätt som så många av våra andra hundar. Gina har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och ansett dem intressanta och helt ok.

Till vår fantastiska Gina söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli en väldigt uppskattad individ. Hon kommer att trivas bra i ett hem där hon får följa med på spännande äventyr och vandringar i markerna. Gina bor gärna som ensam hund för att få helt lägga beslag på all uppmärksamhet, men kan även dela hemmet med en trevlig hundkamrat.%d bloggare gillar detta: