George – Hundhjälpen

Född: 2016 aug
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 53 cm
Hals: 43 cm
Bröst: 73 cm
Vikt: 25,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-30
Senast uppdaterad: 2018-06-30
Ankom Sverige: 2019-07-14


Vår charmör George höll till vid en fotbollsplan i Cernavoda. Han hade turen, att en kvinna som bodde precis bredvid var förtjust i honom och både tittade till honom dagligen och tog med något ätbart. Hundfångarna från Ovidiu var i faggorna och kvinnan som själv inte hade möjlighet att ha hund i sin lilla lägenhet lyckades övertala några bekanta att ta sig an George. Villkoret var att han först skulle kastreras och vaccineras. Kvinnan lyckades ordna transport för honom till kliniken vid Footprints of Joy, men när det sedan var dags att hämta backade de bekanta ur. George blev då kvar i hägnet. Han har en fantastisk relation till personalen men är stressad av att bo på liten yta och med så många hundar runtomkring. Vi tar därför snabbt in honom i Hundhjälpens adoptionsprogram med förhoppningen att det egna hemmet ska ge sig till känna snarast. George själv fördriver tiden med att leka och bada i balja, något han älskar i sommarvärmen. Det är önskvärt att han kan få byta denna lilla balja mot en vidsträckt svensk strand. Här har vi vår stilige George!

George är en mycket trevlig och sällskaplig grabb med en speciell färg-teckning. Trots att han levt på gatan har han en sund och nyfiken inställning till alla snälla människor. Som ny bekantskap är det dock viktigt att lugnt presentera sig och låta honom avgöra hur introduktionen ska förlöpa. Därefter är det lekdags – det här är en pigg och busig grabb med mycket spring i benen. Han drar glatt runt på en repstump som han sedan förevisar för sin bästa vän Milena. Hon tycker att det är för varmt för bus och dragkamp så då blir det vi som får ställa upp. George är en nyfiken och levnadsglad kille som kommer att bli en glädjespridare i sitt nya hem. Vi kan föreställa oss honom glatt galopperande över svenska ängar och längs skogsstigar. Det är önskvärt att man i det nya hemmet trivs ute i markerna – för det kommer George att göra. Han är god vän med de andra hundarna i sin grupp men håller sig mest kring trygga Milena och andra snälla tikar. Vi tror att han med sitt tillmötesgående sätt även kan bli god vän med en hundvan katt.

Till vår stilige George söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får bli en älskad familjemedlem. Inga barn under skolåldern. George kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där man kan ägna honom mycket tid, men delar även gärna hemmet med en trevlig tik.%d bloggare gillar detta: