Gemma – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 55 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 24,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4200 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-10-31
Senast uppdaterad: 2017-12-16
Ankom Sverige:


När de sköna vårvindarna börjat göra sig påminda hittades en eftermiddag en valpkull bestående av fem små syskon, mitt i den lilla staden Cernavoda i södra Rumänien; Gemma med syskonen Olivia, Harry, Greg och Scotty. När personal från hägnet frågade folk i området fick de svaret att valparna bara dykt upp. Ingen hade sett till någon mamma. Detta gör det mycket troligt att den som ägt / äger tiken inte velat ha att göra med valparna utan bara dumpat dem. Som tur var så hände detta i rätt stad, där hjälp fanns för de små. De fick en biltur till hägnet och där väntade både hundskötare och veterinär på dem. Det lilla undersökningsrummet blev fullt av valpar och folk. Småttingarna bedömdes vara ca 2 månader gamla, oskadda men undernärda. De fick snabbt varsitt varmt bad, sveptes in i sköna handdukar och placerades allteftersom i en stor korg där de efter maten somnade sött tillsammans, äntligen i trygghet. Olivia bor sedan tidig ålder i Schweiz. Brodern Affe finns redan i ett gott hem i Sverige. Bröderna Harry och Scotty väntar på att även de ska få lycka i livet och få sina egna hem. För Hundhjälpens alla vänner presenterar vi här vackra Gemma!

Gemma är en vacker ung tik med härlig utstrålning. Som de flesta hundar som växer upp i hägnet är hon i sin miljö väldigt glad, pigg och framåt. Flyttas hon ur sitt sammanhang uppstår lite osäkerhet, bristen på livserfarenhet gör sig gällande. De personer i personalen som Gemma känner väl hälsar hon glatt på. Vi är nya bekantskaper och därmed lite underliga. Gemma vill studera oss på lite avstånd en stund innan hon kommer fram och nosar lite försiktigt. Vi är noga med att röra oss lugnt kring Gemma och tala med lugna röster – allt för att få hennes förtroende, vilket också lyckas. Gemma visar då att hon tycker det är väldigt mysigt med lite kli och kel. Hela syskongruppen får tillsammans leka en halvtimme i lekparken. Nu springs det så det sprutar sand och gräs. Alla syskonen njuter av friheten och varandras sällskap. Det är ett nöje att sitta och betrakta hur roligt de har. Vi ser också Gemmas väl utvecklade hundspråk när några andra hundar ansluter. Hon visar genast större och äldre hundar stor respekt. I hägnet finns också omhändertagna katter som hon presenterats för och inte gjort någon större affär av.

Till vår rara Gemma söker vi nu ett lugnt och kärleksfullt hem där hon får fortsätta sin utveckling mot att bli en positiv och självsäker ung tik. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som också ska vara lugnt beläget. Gemma flyttar gärna tillsammans med något av sina syskon eller bor med en trevlig svensk hundkamrat som kan agera mentor i det nya livet.


Bilder från sommaren 2017:

Detta bildspel kräver JavaScript.%d bloggare gillar detta: