Garlic – Hundhjälpen

Född: 2017 dec
Kön: Hane
Höjd: 46 cm
Längd: 43 cm
Hals: 30 cm
Bröst: 55 cm
Vikt: 10,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-23
Senast uppdaterad: 2018-09-23
Ankom Sverige: 2018-09-22


Det är svårt att förstå hur valpar behandlas i Rumänien. Garlic och hans två systrar föddes i mitten av december – någonstans. Morgonen 2a februari hängde de i en plastsäck på en krok vid ingången till Footprints of Joy. Det var ett under att de överhuvudtaget levde. Det var minusgrader under natten. Det var svårt syrebrist i säcken och valparna var över överlag medtagna av svält. Valparna hämtades skyndsamt in till kliniken som alltid står beredd för sådana här akutfall. För samtliga sattes näringslösning in och de fick återhämta sig invirade i mjuka filtar under en värmelampa. Alla tre överlevde vilket mer eller mindre var ett mirakel. Systrarna, Onion och Zuccini är adopterade till Schweiz medan Garlic väntar på sin lycka i Sverige. Utan systrarna som varit hans bästa vänner känner han sig nu ganska ensam och han sågs flera dagar söka efter dem. Nu tror vi att turen även ska komma till vår unge, lätt olycklige charmör. En matte eller husse väntar i Sverige och lär nog upptäcka sin nye familjemedlem här. Vi hoppas att Garlics väntan ska bli kort och att han ska få börja sitt nya liv så snart som möjligt!

Garlic har fått växa upp i trygghet vilket återspeglar hans inställning till den lilla värld han lever i. Han är fullständigt trygg med personalen och uppskattar även att få träffa nya, snälla personer. Vi får gärna bjuda på en godbit och imponeras då av hans respektfulla sätt då han mjukt tar emot den. Många hundar blir ju alldeles till sig och nästan stjälper omkull en – men inte Garlic. Han väntar snällt på mera och utnyttjar en väldigt bedjande uppsyn för ändamålet. Han låter sig gärna kelas med och är väldigt glad över vårt intresse. Garlic har en mycket behaglig karaktär och kommer utan tvekan att bli en fantastisk kamrat på livets alla stigar. Han har trots sina unga år en viss integritet och ögonen lyser av nyfikenhet och intelligens. Han rör sig utan problem bland andra unga hundar och retirerar inför äldre hundar som vill styra och ställa. Garlic leker och busar gärna – och har även en god förmåga att koppla av en stund. Vi tror att han med sitt vänliga sätt även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.

Till vår unge charmör söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där han får ta plats som en viktig familjemedlem. Hemmet bör inte vara centralt beläget. Garlic vill väldigt gärna bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan hjälpa honom i det nya livet.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Garlic kommer att växa ytterligare.%d bloggare gillar detta: