Gandalf och Thorin – Hundhjälpen

Gandalf
Född:
2017 apr
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 54 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 20,4 kg
Kastrerad: Ja
Thorin
Född: 2017 apr
Kön: Hane
Höjd: 53 cm
Längd: 54 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 19 kg
Kastrerad: Ja

Överlåtelsekostnad: Gandalf OCH Thorin 4000kr
Övrig information: Placeras tillsammans

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-07
Senast uppdaterad: 2019-06-29
Ankom Sverige: 2020-08-15


I vackra juni, midsommarhelgen, klev en man in genom porten till det gamla hägnet i Cernavoda. Han bar på en trälåda innehållande två små valp-pojkar, Thorin och brodern Gandalf . Mannen berättade att han bodde i ett lägenhetskomplex och denna morgon när han kom ut genom ytterdörren låg de två valparna utanför, till synes övergivna. Mannen satt i sin bil en stund och höll uppsikt, men då ingen mamma syntes till beslöt han sig för att ta småttingarna till hägnet – han sade sig inte ha hjärta att lämna dem kvar, oskyddade mot alla faror. Det tackar vi för! Valparna bedömdes av veterinären vara ca 2 månader gamla och även om de var magra och ynkliga förelåg inte livsfara. Gissningen är att någon under natten lämnat de två utanför byggnaden där de hittades. Thorin och Gandalf fick tillbringa några veckor isolerade som brukligt är och därefter flytta in i en grupp med andra unga hundar. Bröderna har vuxit upp till långbenta virvelvindar som älskar att busa med varandra.

GANDALF är en glad och klipsk kille som utvecklas mycket positivt. Från att ha varit tillbakadragen söker han nu gärna kontakt och vill bli kelad med. Han skuttar glatt omkring, ivrig att göra vår bekantskap när han ser att vi bjuder på godis. Personalen berättar om Gandalf att han är en mycket trevlig kille med många strängar på sin lyra. Han kan vara hur glad och flamsig som helst en stund – för att därefter ta på sig en min som en liten professor och lugnt lägga sig i gräset och studera omgivningen.

THORIN är en rar och vänlig grabb som oftast tycks befinna sig steget bakom brodern Gandalf. Han är en väldigt nyfiken kille som från att ha varit tillbakadragen nu gärna nyfiket söker kontakt. Personalen berättar om Thorin att han är en mycket trevlig kille med fantastisk potential. Han låter gärna Gandalf eller någon av de andra hundarna styra upp aktiviteterna men tar med glädje del i det som händer. Han kan ett ögonblick vara full av bus – för att en stund senare lugnt sitta och studera moln och förbiflygande fåglar.

SÖKES – tryggt och kärleksfullt hem gärna med egen trädgård att busa i. Förståelse för att grabbarna vuxit upp i hägn och kan vara lite osäkra i nya miljöer – ingen press. Inte centralt boende. Inga barn under skolåldern. Får gärna finnas en trygg hundkamrat men pojkarna bor lika gärna med bara varandra som sällskap. Kan bli goda vänner med en hundvan katt.


 

 


%d bloggare gillar detta: