Gandalf – Hundhjälpen

Född: 2017 apr
Kön: Hane
Höjd: 42 cm
Längd: 42 cm
Hals: 27 cm
Bröst: 44 cm
Vikt: 9 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Gandalf är en unghund och kommer att växa mer.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-07
Senast uppdaterad: 2018-09-02
Ankom Sverige:


I vackra juni, midsommarhelgen, klev en man in genom porten till det gamla hägnet i Cernavoda. Han bar på en trälåda innehållande två små valp-pojkar, Gandalf och brodern Thorin. Mannen berättade att han bodde i ett lägenhetskomplex och denna morgon när han kom ut genom ytterdörren låg de två valparna utanför, till synes övergivna. Mannen satt i sin bil en stund och höll uppsikt, men då ingen mamma syntes till beslöt han sig för att ta småttingarna till hägnet – han sade sig inte ha hjärta att lämna dem kvar, oskyddade mot alla faror. Det tackar vi för! Valparna bedömdes av veterinären vara ca 2 månader gamla och även om de var magra och ynkliga förelåg inte livsfara. Gissningen är att någon under natten lämnat de två utanför byggnaden där de hittades. Gandalf och Thorin fick tillbringa några veckor isolerade som brukligt är och därefter flytta in i en grupp med andra unga hundar. Bröderna växer så det knakar och är helt förtjusande med sina långa ben och stora fötter. Ett bra hundliv är vad som nu önskas – och det kan man få i en egen familj i Sverige. Gandalf hoppas nu att före den kalla vintern sätter in få sin egen bädd i ett hem här i Sverige – var finns matte / husse som ännu inte upptäck att de saknar just en Gandalf?

Gandalf är en glad och godmodig valp / ung grabb som älskar att få stå i centrum och bli kelad med. Han skuttar glatt omkring, ivrig att göra vår bekantskap när han ser att vi bjuder på godis. Vi tar med de båda bröderna till lekparken – dels för deras eget nöjes skull – lekparken är det roligaste de vet – dels för vår egen skull så vi kan få bekanta oss utan hela tiden bli störda av andra hundar som också vill mysa. Det är roligt att se de två bröderna släppa loss – de långa benen slänger åt alla håll och de har hur roligt som helst när de springer och brottas. Personalen berättar om Gandalf att han är en mycket trevlig kille med många strängar på sin lyra. Han kan vara hur glad och flamsig som helst en stund – för att därefter ta på sig en min som en liten professor och lugnt lägga sig i gräset och studera omgivningen. Bröderna är bästisar, men de har även flera andra goda vänner som de leker med. Gandalf har fått träffa några av de katter som bor i hägnet och bjöd då in till lek – katterna blängde bara lite och gick därifrån, lämnandes en mycket besviken Gandalf kvar. Det är här en fantastisk ung hund som kommer att bli en blivande härlig familjehund under förutsättning att han ges den tid han behöver för att anpassa sig.

Till vår underbare Gandalf söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där han får växa upp till en stabil och självsäker hund. Gandalf bor väldigt gärna med en snäll och glad hundkamrat, som då kan hjälpa honom förstå sig på den ”nya världen”.

Obs att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Gandalf kommer att växa ytterligare.


 


%d bloggare gillar detta: