Gaia – Hundhjälpen


Född: 2013 jan
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 52 cm
Hals: 32 cm
Bröst:
Vikt: 12 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Gaia befinner sig i Sala där hon gärna tar emot besök från intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet:
Senast uppdaterad: 2017-10-07
Ankom Sverige: 2015-06-28


Mitt i kallaste januari hittades Gaia utanför ett finare bostadshus i staden Medgidia. Förbipasserande hade kontaktat hägnet om att där fanns en ynklig hund som vacklade omkring. Detta var något som givetvis måste kollas upp och personal från hägnet satte sig i bilen och åkte till platsen. Där hittade de mycket riktigt Gaia som kröp ihop under några buskar för att skydda sig mot kylan. De som bodde i huset kom ut och skrek och försökte sjasa bort henne. Tack och lov lyckades den erfarna personalen fånga in Gaia snabbt och så var hon i säkerhet. Det blev en snabb färd tillbaka till hägnet där man tvättade bort den smuts som gjorde hela hunden till en tova. Gaia fick en god måltid och slocknade sedan förnöjt på en mjuk filt. Små snarkningar ljöd snarat i rummet. Gaia har nu återhämtat sig från strapatserna och är redo att förgylla livet för en familj i Sverige.

Gaia är en vänlig och snäll flicka. Hon är till temperamentet lugn och balanserad och har ett mycket mjukt sätt. Hon tycker det är mycket roligare att gå promenader med en människa än att leka med de andra hundarna, även om hon emellanåt busar till det i lekparken. Vi känner att hon kommer att bli sin nya ägare mycket följsam och tillgiven, en verklig kamrat. Hon kommer bra överens med de andra hundarna där hon smidigt rör sig mellan olika grupperingar, men när vilda aktiviteter bryter ut så avstår hon ofta och filosoferar lite i stället. Gaia har även träffat några av de katter som bor i hägnet och har artigt hälsat på dem. Till vår vackra Gaia söker vi ett varmt välkomnade hem där hennes tillgivenhet värderas högt och där hon får bli bortskämd. Hon bor gärna med en godmodig hundkamrat men kan även tänka sig få rå om sina människor helt själv.


Text från Sverige
Oktober 2017:

På grund av svår sjukdom i hemmet sökes nu ett nytt, kärleksfullt hem för lilla Gaia. Det är med stor sorg i hjärtat som matte måste välja att låta henne flytta. Gaia har bott i Sverige sedan 2015 och är en snäll, glad och tillgiven tjej. Hon har anpassat sig väl till sitt nya liv och är en lugn och trygg flicka som gärna promenerar i parker och skogar. Hon har en bra relation till andra hundar hon träffar och visar inget större intresse för katter. Gaia är  mycket tillgiven och har ett stort behov av att få vara nära och mysa. Hon gör alltid sitt bästa att försöka förstå vad matte / husse vill. Vi ser gärna att hennes nya ägare består av medelålders /äldre personer med mycket tid att ägna henne – och mycket kärlek att slösa på henne – då hon är van med detta. Behöver Gaia vara ensam någon timme emellanåt så klarar hon detta bra. Gaia kommer i sitt nya hem att bli en riktig glädjespridare.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: