Gaetano – Hundhjälpen

-Född: 2015 jul
Kön: Hane
Höjd: 62 cm
Längd: 62 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 81 cm
Vikt: 28,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-06-08
Senast uppdaterad: 2019-07-08
Ankom Sverige: 2019-10-24


Alina, som tidigare arbetat som veterinär hos SaveTheDogs, fann unge Gaetano vid vägkanten i den lilla byn Tortoman utanför Cernavoda. Gaetano satt håglöst stilla och verkade illa däran. Alina stannade bilen och närmade sig hunden som inte brydde sig nämnvärt om att bli upplyft och placerad i bilen. Gaetano som hade en ståtlig päls såg ut att vara i bättre skick än vad han egentligen var. Under pälsen fanns mest benknotor, tydliga tecken på långvarig svält och förklaringen till den upplevda håglösheten – Gaetano orkade helt enkelt inte reagera. Nu vände dock livet till det bättre. Den ca 8 månader gamla grabben badades och snyggades till, tovor klipptes bort. Mat ställdes fram och en avskild viloplats stod redo. Gaetano förälskade sig i personalen som erbjöd honom en bättre framtid. Han hälsar dem glatt än idag. I hägnet trivs han dock inte särskilt bra utan han skulle behöva en lugnare tillvaro, med eget utrymme och egna människor. Detta kan vi erbjuda i Sverige, eller hur? Gaetano stressas svårt av sin nuvarande situation och hoppas av hela sitt hjärta att framtida matte eller husse snabbt ska upptäcka honom. Här presenterar vi nu för alla Hundhjälpens vänner vackre Gaetano.

Vår fine Gaetano är en riktig spjuver. Han kommer glatt rusande med glimten i ögat när vi närmar oss hans inhägnad. Han slår nästan knut på sig själv när han förstår att vårt intresse gäller just honom. Vi tar honom med till lekparken där han får släppa loss lite uppdämd energi. Gaetano gör några snabba rundor men sedan är det intressantare med sällskapet och han kastar sig ner bredvid oss för att bli kliad och pysslad med. Han har ett balanserat temperament där han utan problem kan tillbringa långa stunder i avslappnad vila – bara han får vara i en gynnsam omgivning. Hägnet med alla hundar och all konkurrens är inte en miljö där han trivs. På grund av den stress han upplever försöker personalen hålla honom lite avskilt emellanåt så att han ska kunna koppla av och ägna sig åt att bara ”vara”. Gaetano som har ett mycket stort människointresse vill gärna i sitt framtida hem bo som ensam hund – för att då få stå riktigt i centrum. Finns redan en hund i hemmet bör det vara en trygg och stabil tik.

Till vår lurvige charmör Gaetano söker vi nu ett livslångt, varmt välkommande hem där han får känna sig tillhörig och uppskattad. Han skulle stortrivas i ett hem där intressanta skogsvandringar står på agendan och klipsk som han är – varför inte lite tankenötter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som heller inte bör ligga alltför centralt. 

%d bloggare gillar detta: