Fred – Hundhjälpen

Född: 2011 sep
Kön: Hane
Höjd: 50 cm
Längd: — cm
Hals: — cm
Bröst: — cm
Vikt: ca 20 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-13
Senast uppdaterad: 2018-11-25
Ankom Sverige: 2018-11-25


Att på tre ben försöka hålla vid liv sina sex valpar var en fruktansvärd utmaning. Trots detta hade den fantastiska tiken lyckats hålla ihop hela skaran. Vi här dock helt säkra på att historien hade slutat illa om inte familjen räddats av Mihaela Baisan. Hon driver ett litet, privat hägn i en mindre stad vid Svarta Havs-kusten och har ett samarbete med SaveTheDogs och därmed även Hundhjälpen. Mihaela hörde om den stackars tiken och sökte genast upp dem och tog dem med sig. Två av valparna dog inom några veckor men de övriga var friska och livskraftiga. Mamman fick så gott som omgående ett kärleksfullt hem i Italien.  Två av syskonen, Charlie och Nerra har redan fått göra den spännande resan till egna, goda hem i Sverige. Kvar i Rumänien är nu vår stilige Fred. Situationen vid STAAD är idag ytterst ansträngd och hägnet är på väg att rivas. Den lilla trygghet hundarna känt i den miljö de tillbringat lång tid i försvinner. Fred som är en känslig grabb behöver snabbt få sin resa till det nya livet i Sverige.

Samtliga syskon hade i början svårt att lita på människorna i sin närhet. Tiden har dock läkt såren och Fred har gjort stora framsteg. Han är fortfarande en ganska försiktig och tillbakadragen kille, men nyfikenheten börjar nu allt mer ta över. Hundhjälpens representant som ofta besöker STAAD har blivit en välkommen besökare, där Fred hälsar mjukt och värdigt med en slick på handen. Det där med kelande är på g. Det är viktigt att i Freds sällskap tänka på sitt kroppsspråk och samtalston för att skapa förtroende och bygga en vänskap.  I sällskap av andra hundar befinner sig Fred rangmässigt någonstans i mitten. Han har ett gott socialt språk och reder sig i alla situationer. En mjuk och vänlig kille som han är, så håller han sig helst till de lite lugnare hundarna – och undviker de som är alltför dominanta eller buffliga.

För vår raggige charmör Freds räkning söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där hans positiva utveckling får fortsätta. Han kommer att bli en trogen bäste vän och en rolig följeslagare i markerna. Hemmet ska vara lugnt beläget och det bör inte finnas barn under skolåldern. Fred vill väldigt gärna bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.

Obs – med hänsyn till situationen vid STAAD har vi f n inte exakta mått och vikt. Uppskattad höjd ca 50 cm och vikt 20 kg. Fred är resklar!


 


 

%d bloggare gillar detta: