Frankie – Hundhjälpen

Född: 2009 maj
Kön: Hane
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-27
Senast uppdaterad: 2017-09-27
Ankom Sverige:


Frankie har nog haft ett extremt svårt och tragiskt kattliv. Han hittades halvdöd av svält i maj i närheten av SaveTheDogs kontor i staden Cernavoda. Frankie låg och såg ut att sova djupt. Då det syntes att katten var väldigt illa däran och ”sömnen” inte var en vanlig sömn – skyndade sig personalen fram för att se vad som stod på. Frankie orkade knappt lyfta på huvudet. Han hade svultit länge och hade inga krafter kvar. Han är en handikappad grabb, vilket kan förklara hans svårigheter att få tag i mat. Någon gång i tiden har han fått en rejäl smäll av en bil, med påföljden att käken skadades illa och tänder slogs ut. Han fick också två frakturer som sedan självläkt. Käkskadan gör att han inte kan stänga munnen helt men han äter och dricker utan problem – och börjar nu snart vara normalviktig. De gamla frakturerna är inget att göra åt heller – Frankie har en annorlunda gång, men med kattens naturliga smidighet tar han sig fram utan större svårigheter. Frankie är så tacksam över sin räddning och visar personalen sin uppskattning varje dag. Såsom varande både äldre och handikappad är livet i hägnet inte en bra miljö. Frankie behöver få sitt alldeles egna hem där man visar honom att han är finast i världen och är väldigt älskad. Vi vet att detta hem finns i Sverige och hoppas att de ser sin Frankie snabbt!

Frankie älskar att småbusa med sina leksaker. Han leker själv med små bollar och tygråttor, men blir jätteglad om någon har tid att busa med en ”katt-pinne”. Han stryker sig spinnande mot den person som har tid att mysa. Bäst är att bli kliad lite på huvudet och kring öronen – och när det räcker så visar han det genom att dra sig tillbaka eller se lite missnöjd ut. Han är emellanåt helt nöjd med att ligga i en skön bädd och bara titta på det som försiggår. Frankie är ganska självständig vad gäller andra katter och verkar inte ha något större behov av katt-sällskap. Kanske han är van att bli bortjagad av andra katter i gamla dispyter om mat – där han med sina handikapp har dragit de korta stråna. Han skulle nog trivas fantastiskt fint om han fick vara ensam katt hos någon med mycket tid att ägna honom. Finns en annan katt i hemmet får den inte vara en bråkstake. Finns hund måste den vara mycket snäll då Frankie inte har samma möjligheter som andra katter att snabbt springa undan eller hoppa upp högt på skåp etc. Det här är en katt som fastnar i ens hjärta och som vi alla vill så väl – han har lidit enormt i sitt liv och förtjänar nu ett lugnt och tryggt liv där han pysslas om.

Var finns Du som kan ta Frankie till ditt hjärta? Du bör inte ha småbarn hemma. Frankie ska vara en innekatt och hänsyn måste tas till hans handikapp. Han skulle uppskatta en in-nätad altan eller balkong.%d bloggare gillar detta: