Felix – Hundhjälpen

Född: 2017 apr
Kön: Hane
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-14
Senast uppdaterad: 2018-12-01
Ankom Sverige:


Livet som katt i södra Rumänien är ingen dans på rosor. Här finns mängder av hemlösa katter och väldigt få resurser till hands för de som behöver hjälp. Staden Cernavoda är ett undantag – för här finns sedan år 2002 SaveTheDogs. Personal från organisationen gör dagliga rundor i och kring staden för att hitta och undsätta djur i nöd. Detta blev Felix räddning. Han hittades svårt skadad efter en bilpåkörning. Båda bakbenen var ur funktion efter smällen och snabb vård var avgörande. Vid röntgen kunde konstateras att ena höften var ur led och skador fanns på det stora höftbenet. Felix har nu fått den nödvändiga hjälpen och mår finfint. En lätt hälta kvarstår och kommer antagligen att bestå – men detta är inget som bekymrar denne levnadsglade grabb. Han ägnar dagarna åt rehabilitering på egen hand – genom att dels leka med personalen som är väldigt fästa vid honom – dels leka på egen hand med alla de leksaker som står till buds i det fina katthuset. Felix längtar dock efter en famn att krypa upp i och har nu fått klartecken från veterinären att resa till ett eget hem. Vi hoppas att vår käre Felix som redan haft stora svårigheter i livet snabbt ska få sin resa – och få börja sprida glädje i sitt svenska hem!

Felix är lätt att ta till sitt hjärta. Han trivs med mänsklig kontakt och uppskattar den som har tid att sätta sig och mysa en stund – under förutsättning att man är lugn och inte viftar med armar och ben. Får han sitta en stund i famnen spinner han förnöjt. Det här är en mycket snäll och gosig katt som själv visar när det räcker – och han spatserar då lugnt iväg för att lägga sig och spana ut över sitt revir. Han är en nyfiken och vaksam kille som gillar att ha uppsikt över det som sker. Felix kan långa stunder sysselsätta sig själv med lek. Ibland busar han lite med en kattkompis men är annars ganska självständig och återfinns ofta när han på egen hand utforskar sakerna i katthuset.

Till vår rare Felix söker vi nu ett kärleksfullt hem där man öppnar dörren för denne underbare katt-kille som redan sitt första levnadsår haft sådan otur. Han bor gärna som ensam katt för att få lägga beslag på all uppmärksamhet, men kan även dela hemmet med en lugn och vänlig katt-kompis. Finns hund måste den vara snäll med katter. Vistas Felix utomhus måste ute-tillvaron vara trygg. Annars är en in-nätad uteplats / balkong ett bra alternativ.


Detta bildspel kräver JavaScript.


 

%d bloggare gillar detta: