Esther och Tasha – Hundhjälpen

Esther
Född: 2016, dec
Kön: Tik
Höjd: 55 cm
Längd: 56 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 55 cm
Vikt: 15 kg
Kastrerad: Ja
Tasha
Född: 2014
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 41 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 59 cm
Vikt: 13 kg
Kastrerad: Ja

Överlåtelsekostnad: 5000 kr tillsammans
Övrig information: Esther (fd Elisa) och Tasha (fd Natasha) finns i Söderhamn där dom gärna tar emot intresserade. Placeras endast tillsammans.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-07-05
Senast uppdaterad: 2019-06-30
Ankom Sverige: Esther 2017-07-16, Tasha 2017-11-04


I Sverige:
ESTHER OCH TASHA bor i samma hem och ska enligt önskan fortsätta göra det. Det har inträffat en stor tragedi i hemmet och situationen är ohållbar. Dessa två rara flickor behöver snarast ett nytt hem. Tasha är ledaren av de två. Hon älskar allt och alla och stortrivs på långa promenader där hon får upptäcka allt intressant i skogarna. Hon är godmodig, snäll och trivs med uppmärksamhet. Tasha är ett stort stöd för Esther som har en försiktig attityd till livet. Utomhus tycker hon ännu mycket är lite läskigt och då är närheten till Tasha enormt viktig. Inne är Esther en helt annan hund – hon älskar sina leksaker och att få vara nära sina människor. Hon är mycket snäll och kärvänlig.

SÖKES: Mycket lugnt och tryggt hem – villa eller på landet. Viktigt att flickorna får en egen trädgård / täppa där främst Esther inledningsvis får finna sin trygghet för att med stärkt självförtroende tillsammans med Tasha sedan ta sig ut i markerna. Det är viktigt att inte pressa Esther i situationer där hon känner sig osäker – utan i stället med en trygg attityd hjälpa henne vidare, med Tasha som stöd. Inga barn under skolåldern. Finns hund i hemmet ska den vara mycket snäll. Vi tror att flickorna även kan bli goda vänner med en katt.

Bakgrund:
ESTHER – Esther hittades endast 5-6 veckor gammal, mera död än levande i en snödriva mitt i kallaste januari. En kvinna som hittat henne ringde hägnet – hon vägrade dock ta in den stackars valpen tills räddningen kom. Esther var så kall att hon nästan var stel. Hon hade timmar kvar i livet. Det var ett under att hon överlevde. Veterinären kämpande för henne i flera veckor. Glädjen stod högt i tak den dag Esther ställde sig upp och själv kunde gå till sin matskål.

TASHA – En italiensk volontär vistades under en vecka i hägnet och var ute i staden på ärenden. Hon hörde oväsen och såg en lurvig tik jagas av flera stora hundar. Tiken var skräckslagen och rusade rakt ut i vägbanan. Det kom en bil och vid smällen kastades Tasha högt upp i luften. Hon låg sedan som död vid vägkanten, men lyckligtvis hade hon bara svimmat av och var i övrigt oskadd förutom några små sår. Hon var givetvis ordentligt mörbultad. Tasha fördes till säkerheten i hägnet.%d bloggare gillar detta: