Energy – Hundhjälpen

Född: 2013 sep
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 55 cm
Hals: 37 cm
Vikt: 14 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-15
Senast uppdaterad: 2018-08-14
Ankom Sverige: 2018-09-15


Mihaela Baisan driver ett litet, privat hägn i utkanten av semesterorten Neptun vid Svarta Havet. Hon har ofta ärenden till närliggande Constanta – regionens huvudstad. När hon inför ett sådant besök höll på att tanka bilen såg hon en låda vid sidan av bensinmacken. Bredvid lådan stod en olycklig hund. Mihaela förstod att något var på tok och skyndade fram. Mycket riktigt – i lådan låg sex mycket små valpar. Någon hade lämnat dem där. Hunden bredvid lådan – mamman – oroade sig att något galet var på väg att hända, så Mihaela skyndade sig att sätta in henne i bilen så hon inte skulle försvinna. Därefter hämtade hon lådan med valparna. Det blev av förståeliga skäl ingen shoppingrunda denna dag utan i stället en snabb färd tillbaka till hägnet. Valparna var små och svaga. Två av dem dog inom några dagar, en fick snabbt ett hem i Schweiz. Mamman som fick det vackra namnet Lily Rose bor redan i ett gott hem i Sverige. De kvarvarande syskonen Energy, Channel och Sky är alla aktuella för Hundhjälpens adoptionsprogram. Här presenterar vi glada Energy!

Energy är som en frisk vindpust. Hon var som valp full av energi och lämnade ingen oberörd med sina roliga upptåg. Syskonen drogs med i buset och del av hägnet där dessa tre bodde var rena lekhörnan. Sedan dess har Energy mognat men är fortfarande en aktiv och gladlynt tjej som uppskattar när det händer något roligt. Hon trivs dock inte i alltför röriga sammanhang utan föredrar lek med människor hon känner eller ett av syskonen. Från att som valp ha varit ganska försiktig i sin kontakt med människor har hon utvecklat en stor kärlek till Mihaela och de människor hon i lugn och ro fått bekanta sig med. Vi måste ha i åtanke att då hon vuxit upp i hägnet saknar hon livserfarenhet och måste i egen takt få finna trygghet med nya bekantskaper och miljöer. När en vänskap är etablerad glömmer inte Energy. Även om det är långa perioder mellan svenska Ulricas besök är Energy varje gång överlycklig att åter få knyta an. Hon har ett gott ”hundspråk” och ett mjukt, lite undfallande sätt mot de andra hundarna. De katter hon fått träffa hemma hos Mihaela har behandlats med vänligt intresse.

Till vår sockersöta Energy söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem beläget i lite lugnare miljö. Inga barn under skolåldern. Energy vill gärna bo tillsammans med en stabil och snäll hundkamrat som kan visa henne hur livet levs i Sverige.%d bloggare gillar detta: