Emir – Hundhjälpen

Född: 2019, nov
Kön: Hane
Höjd: 68 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 30 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5000 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2023-05-03
Senast uppdaterad: 2023-05-10
Ankom Sverige: 2020-10-03


I Sverige:
På grund av sjukdom i hemmet kan nu inte vår fine Emir bo kvar. Så här berättar man om sin fina hund:
”Emir är en mycket lugn och försiktig herre som tycker om närkontakt. Han är en filosof och behöver därför fundera innan han tar vissa beslut. Han gillar inte när något går för fort fram utan helst ska det gå i en lugn takt. Emir går lugnt och fint i koppel men kan vara osäker vid hundmöten men är man bara med och talar om för honom att det inte är någon fara så går det bra. Han har inga problem med att vara ensam hemma. Bor idag med två andra hundar samt en katt, och det fungerar bra. Han gillar naturupplevelser och att vara ute och springa i skogen. När det gäller barn så går det bra men inte om det blir för mycket hopp och lek då blir han osäker på vad som händer (som den filosof han är). Han är mycket känslig för signaler så det är bra om man förstår hundspråk då han visar mycket själv. Med rätt vägledning och en lugn tillvaro så är han den bästa hunden man kan få.”

Vi söker nu till Emir ett lite lugnare hem där han får bli en oerhört viktig familjemedlem. Inget city-liv. Man bör i hemmet tycka om att vistas i skog och mark – för det gör Emir. Inte de allra minsta barnen. Då han är van att bo med andra hundar så ser vi gärna att han får en kamrat i sitt nya hem. Katt ok.

Bakgrund:
November är även i södra Rumänien en oberäknelig månad, ofta kall och regnig. I staden Medgidia matades några hundar av en snäll man. En morgon hittade han plötsligt åtta nyfödda valpar bakom en hög bråte. Emir, Bosse, Noa, Oscar, Kaan, Zeta, Gina och Leyla hade sett dagens ljus i den för hundar så grymma verkligheten i Rumänien. Mamman fick kämpa hårt för att hålla de många små vid liv men efter tre veckor var hon plötsligt försvunnen, troligen påkörd eller dödad av någon. Mannen kände sedan tidigare till SaveTheDogs som kontaktades och de åtta små, moderlösa valparna kördes snabbt till Cernavoda där man fortsatte kampen för deras liv. När det gäller tre-veckorsvalpar är det vanligt att de inte klarar sig. Att nu alla åtta faktiskt gjorde det visar det fantastiska arbete SaveTheDogs gör. Hela gänget växer upp i trygghet och är friska och glada busfrön. Kaan och Zeta har placerats i det tyska adoptionsprogrammet. Övriga sex valpar är vikta för oss i Sverige. Sist ut vårt program är charmören Emir.%d bloggare gillar detta: