Elton – Hundhjälpen

Född: 2017 jun
Kön: Hane
Höjd: 55 cm
Längd: 60 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 68 cm
Vikt: 13,1 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-01-25
Senast uppdaterad: 2018-08-28
Ankom Sverige:


Sommaren 2017 var en rekordsommar på ett sorgligt sätt. Aldrig tidigare har valpar i sådan omfattning kommit in till hägnet. De fanns på varenda ledig plats, även på helt otänkbara sådana. Vart man än såg var det valpar där. Utan SaveTheDogs hade de dött under stort lidande på gatan. Elton var en av dessa valpar. Han hittades i närheten av hägnet en tidig morgon, troligtvis ditforslad av någon under nattens mörka timmar. Elton var dryga månaden gammal och borde ha levt med sin mamma. Vad som hänt är oklart – han kan ha hittats ute i samhället av någon som förbarmat sig över honom, eller bott kring något hem där man velat göra sig av med honom. Elton var svag och orkade knappt ens pipa. Veterinären var något tveksam till överlevnadsmöjligheterna, men då Elton i övrigt var oskadd så fanns i alla fall chansen. Tack och lov fanns det kämpaglöd i den lille killen och krisen kunde blåsas av. Elton växer nu upp till en stilig unghund med aptit på livet. Hägnet är inte en gynnsam plats för unga valpar / hundar så han hoppas få sin flygbiljett snarast till hundlandet Sverige – där han i framtiden ska få en egen familj att glädja och busa med. Vi presenterar nu får fine Elton för Hundhjälpens alla vänner och vill så gärna att han ska få sin önskan uppfylld snarast. Här har vi grabben!

Elton är en charmknutte med nyfikenheten spelandes i blicken. Han är en långbent spelevink som älskar att leka med sina kamrater. Han bor med andra unga hundar och dagarna fylls av omväxlande bus på hög nivå och vila. När gänget släpps i lekparken springs det hejvilt. Elton är mitt i leken och vi drar på smilbanden när vi ser honom rusa runt. Orken tar så småningom slut och då passar vi på att få en liten mysstund med honom. Precis som alla de unga hundar som vuxit upp i hägnet är Elton lite tveksam inför nya kontakter och nya situationer, han saknar ju egna erfarenheter. Vi ger honom den tid han behöver för att säkerställa att vi är av den snälla sorten. Vi är också väl medvetna om vikten av ett behärskat kroppsspråk och en låg samtalston. När vi pratar står Elton och lyssnar uppmärksamt – öronen riktas och blicken är fokuserad. När godiset kommer fram bryts isen och vi kan mysa en stund tillsammans. Han är en grabb med enorm potential men måste i sin nya miljö få stärka sitt självförtroende i egen takt före han är redo att tackla världen. Vi tror han kommer att bli sin nya ägare enormt tillgiven – att han söker tillhörighet är uppenbart.

Till vår unge charmör Elton söker vi nu ett varmt välkommande hem där han får bli enormt viktig. Hemmet får inte vara centralt beläget och Elton skulle uppskatta en trygg och snäll hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i allt det nya. Vi tror att han med tanke både på sin ungdom och sitt mjuka sätt även kan bli god vän med en katt. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.%d bloggare gillar detta: