Elsa – Black Dog Foundation

Född: 2018
Kön: Tik
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4900 kr
Övrig information: 

Intresseanmälan speciellt för Elsa: https://forms.gle/xHBsa7dd3HRATtp3A
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2020-07-30
Senast uppdaterad: 2020-07-30
Ankom Sverige:


Elsa ( Black Dog Foundation )
Elsa är inte en Hundhjälpen-hund – men nästan. Vi stöttar vår långvariga samarbetspartner som nu söker världens bästa hem för Elsa – en hund med en dramatisk och sorglig bakgrund. Detta är Elsas historia:

Först skrek hon och skällde på mig, skrattade, hickade, sträckte sig efter mig, viftade med armarna, ropade mitt namn, stammade fram något ohörbart, skrek ännu högre och PANG. Vad hände? Varför gör det så ont? Var är jag? Jag är så rädd, börjar springa, andan i halsen, och jag bara springer och springer, hör inte längre hennes arga stämma. Jag gömmer mig och hukar ihop, kroppen skriker. Jag blir upphittad och infångad, min ägare som var alkoholist och drogmissbrukare skulle inte få tillbaka mig, hon krockade bilen som jag åkte i, och jag flög ut ur den och rymde. Jag är rädd, jag känner bara till människor som varit opålitliga, hårda, elaka, och jag gör mig liten för att inte bli slagen igen. Utan att få en närmare undersökning åker jag till ett nytt hem. Hon är snäll och bor lugnt och stilla. Jag har svårt att tro på att det ska bli bra nu. Men jag blir kvar, man står ut med min osäkerhet men missar vem jag är egentligen. Jag är inte en hund som ska sitta fast i en lina om dagarna. Jag är ung, och behöver ett jobb. Mycket stolt och frustrerad tar jag på mig ansvaret att vakta tomten. Och varför inte vakta matte och alla mina saker, och inte släppa in någon på livet heller? Man vet ju aldrig…

Efter två år förändras något, jag har tagit mitt vaktyrke på största allvar men plötsligt flyttar någon annan in. Som inte känner mig, som jag inte litar på. Jag försvarar mig som vanligt eftersom man aldrig vet när någon börjar skrika och svinga mot mig igen. Beskrivs sen som farlig, fast jag mest var rädd och osäker. Mitt liv skulle avslutas. Sprutan var förberedd och vi satt i väntrummet. Sist jag var hos en veterinär så höll fyra vuxna människor ner mig mot marken, för att klippa mina klor. Jag var rädd, så rädd… Telefonen ringer, förvirring uppstår, sprutan läggs tillbaka på bordet och vi åker hem. Jag skulle få en chans, det var någon som vägrade tro på att det var fel på bara mig?

Jag kom till Black Dog ideell förening. När jag träffade Sandra första gången gjorde jag fruktansvärda utfall, försökte skrämmas förstås. Men istället för att bestraffa mig när jag var rädd, så var hon lugn och gav mig godis. Jag kliade mig i bakhuvudet, det här var något nytt. Jag fick följa med henne hem. Hon berättade min historia, hon såg att jag hade ont, och hon såg till att smärtan försvann. Efter nästan 3 år så var jag för första gången lugn, trygg, smärtfri, älskad för den jag är och förstådd. Hon sa, det är din tur nu, du har väntat länge på att få blomma ut, och jag ska hjälpa dig med det.

Elsa är snart 3 år gammal, en kastrerad Catahoula leopard dog. Det är en ovanlig ras i Sverige, de är en typ av vallhundar med viss skärpa, då de använts till att valla tex vildsvin, vilket såklart betyder att man måste vara mycket självständig, skarp och fokuserad. De används lika mycket som vakthundar som till sällskap, men de behöver absolut ett jobb. De måste inte valla men de behöver använda kroppen och huvudet dagligen, och mår bra när de får vara aktiva. Det är inte en hund för vem som helst. Hon är extremt lojal mot dem som hon tagit till sitt hjärta. Tvärtom vad folk tror med lite tuffare hundar, så ska de inte behandlas hårt och fult, då tappar de sin tillit till dig och du flyttas från hennes inre cirkel till den yttre- och då kan hon sluta lita på dig. Det är en mycket intelligent hund som samtidigt är känslig för energier och följer de som är trygga, inte de som är hårda. Hon ska inte bo med barn, för de där armarna som i lek lätt flaxar runt, kan påminna henne om hennes missbrukande första hem, det syns att hon är strykrädd om man höjer rösten eller armarna. Tro inget annat än att hon kommer att försvara sig om hon tror att det behövs, det hade vem som helst gjort i hennes sits.

Det hon behöver är inte hårdhänt ledarskap, utan kärleksfullt samarbete, då är hon en fantastisk hund som följer dig till månen och tillbaka. Hon har under sin känsliga valpperiod missat socialisering med människor och hundar, något som är viktigt för att den här rasen ska fungera i resten av livet, men nu när hon har fått chansen att vara hund har hon börjat visa riktigt fina sidor både med två- och fyrbenta. Hon har börjat bli hund! Med övervikt och förslitningsskador i mjukdelar hade hon ont när hon kom, och ville inte bli klappad på vissa ställen. Men med dietmat, mjuk rehab tex trampa vatten eller gå i terräng, samt med smärtstillande, så har hon blivit en annan hund. En lekglad, underbar, trogen hund som älskar att kela och har slutat vakta. Det kan du få! Det är den riktiga Elsa. När vi äntligen sett henne, vem hon är, och förstår vad hon vill förmedla. Det är allt hon någonsin önskat. Och ovillkorlig kärlek.

Hon satt i väntrummet och inväntade den sista sprutan, men nu är hon räddad och med dig kommer hon att få de första dagarna i resten av hennes liv. Du får hjälp av hundpsykolog under hundens första år hos dig, vid behov, för att alla ska känna sig trygga med beslutet även om det kan dyka upp oanade demoner från hennes förflutna, för det är bara hon själv som vet hela hennes historia. Vi tror på henne, hon kommer att göra en familj väldigt lycklig. Är det du? Vill du ha en aktiv kompis och bor lite lugnare så att ni har tid att bonda med varandra utan massa störningar? Om du har en trygg hund måste du kunna dela upp dem medan du tränar och socialiserar dem. Katter och barn ska vi nog skippa så att Elsa får din uppmärksamhet och blir sedd varje dag. Du ska ha haft hund innan så att du vet hur man läser hund och förstår när hon behöver dig som mest! Skicka in en intresseanmälan på https://forms.gle/xHBsa7dd3HRATtp3A%d