Effi – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Effi finns i ett foderhem i Sundbyberg där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-12
Senast uppdaterad: 2017-10-20
Ankom Sverige: 2017-09-17


Vår rara Effi var bara ett litet ynkligt knyte, ca två månader gammal, när hon omhändertogs i början av april. Hon hade tagit sin tillflykt under några buskar i en liten park. I stället för att själv hjälpa den lilla valpen ( körsträckan till hägnet är aldrig lång ) så klagade folk till kommunen över det obehagliga att ha en gatuhundsvalp i parken. Kommunen å sin sida kontaktade SaveTheDogs som var snabba att rycka ut.

Det finns så många faror som hotar en ensam liten valp, så tiden är knapp. Man lokaliserade snabbt Effi och så var hon räddad. Ännu en liten valp som tack vare SaveTheDogs får chansen att växa upp och få ett värdigt liv. Effi var vid mycket dåligt allmäntillstånd och det fanns stora tvivel vad gällde hennes överlevnadschanser.

Hon hade nog inte ätit på flera dagar, kanske mer. Hur hon kommit bort från mamman var ett frågetecken. Kanske mamman dödats i trafiken eller avsiktligt av människor – kanske var Effi en oönskad valp till en ägd hund – som man gjorde sig av med genom att sätta ut henne i parken. Effi hade turen på sin sida och återgäldar mångfalt. Hon har tagit personalen till sitt hjärta och gläder dem varje dag med sitt glada krumbuktande när hon ser dem. Effi har nu passet i tassen och är klar att packa ihop och resa hem till Sverige. Familjen – var finns ni?

Effi är en sprallig och pigg valp som älskar att få stå i centrum. Hon gör allt för att synas i mängden, skuttar omkring och slår nästan kullerbytta på sig själv. Vi ser att hon behöver få göra av med lite energi, så vi tar med henne och några unga kamrater till lekparken. Nu börjar genast vilda lekar med Effi i sitt esse. Hon drar igång springandet och lyckas få med sig alla vännerna.

Vi ser att samtliga trivs i hennes sällskap då hon har ett mycket trevligt sätt gentemot dem alla. Effi förstår att föra sig i hundsällskap. Hon visar äldre och mer dominanta hundar stor respekt, precis som en ung hund ska göra. Hon bjuder gärna in nya bekantskaper, både hundar och människor.

Effi är som de flesta unga hundar extremt nyfiken och vaken. Hon har full koll på vad som sker i omgivningen och det märks att hon är mycket klipsk. En busfia är det, men hon har även förmågan att slappna av och lugnt vila tillsammans med någon kamrat. Vi tror att Effi blir en fantastisk framtida äventyrskamrat i de svenska markerna, med sin positiva energi och upptäckarglädje.

Till vår fantastiska Effi söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får stjärnstatus och ägnas mycket tid. Hon vill inte bo alltför centralt i ett större samhälle. I det nya hemmet får det gärna finnas en trygg hundkamrat som kan visa henne tillrätta i allt det nya. En hundvan katt kan också bli ett trevligt sällskap.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Effi kommer att växa ytterligare.


Text från Sverige
Oktober 2017:
Effi är en underbar ung hund – med valpens stora charm – men också med valpens osäkerhet inför mycket av det nya. Hon behöver i sitt nya hem ha en trygg och stabil lite äldre hund som kan bli hennes vägvisare. Inga småbarn. Effi är glad och lekfull och har fullt av positiv energi. Hon trivs bra ute på promenad och utforskar gärna skogar och ängar. Hemma är en plats att slappna av och det bör därför inte vara mycket ståhej hemma. Det är viktigt att man kan ägna henne mycket tid då hon har ett väldigt stort behov av att få vara nära och delaktig. Idealiskt finns någon hemma på heltid. Effi är mycket smart och kommer att utvecklas till en fantastisk kamrat.


Bilder från Rumänien:


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: