Effi – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Tik
Höjd: 51 cm
Längd: 51 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 60 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Effi finns i ett foderhem i Växjö där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-12
Senast uppdaterad: 2017-12-05
Ankom Sverige: 2017-09-17


Vår rara Effi var bara ett litet ynkligt knyte, ca två månader gammal, när hon omhändertogs i början av april. Hon hade tagit sin tillflykt under några buskar i en liten park. I stället för att själv hjälpa den lilla valpen ( körsträckan till hägnet är aldrig lång ) så klagade folk till kommunen över det obehagliga att ha en gatuhundsvalp i parken. Kommunen å sin sida kontaktade SaveTheDogs som var snabba att rycka ut. Det finns så många faror som hotar en ensam liten valp, så tiden är knapp. Man lokaliserade snabbt Effi och så var hon räddad. Ännu en liten valp som tack vare SaveTheDogs får chansen att växa upp och få ett värdigt liv. Effi var vid mycket dåligt allmäntillstånd och det fanns stora tvivel vad gällde hennes överlevnadschanser. Hon hade nog inte ätit på flera dagar, kanske mer. Hur hon kommit bort från mamman var ett frågetecken. Kanske mamman dödats i trafiken eller avsiktligt av människor – kanske var Effi en oönskad valp till en ägd hund – som man gjorde sig av med genom att sätta ut henne i parken. Effi hade turen på sin sida och har återgäldat mångfalt. Hon tog personalen till sitt hjärta och gladde dem varje dag med sitt glada krumbuktande när hon såg dem. Effi som redan finns i Sverige söker nu ett alldeles fantastiskt hem – där hon får bli prinsessa!

Effi är en glad och pigg tjej som älskar att få vara i centrum. Hon är full av positiv energi, älskar att springa och är en riktig nyfikenstrut. I Rumänien hade hon många goda vänner bland de andra unga hundarna och dagarna bestod av mycket bus och trevlig samvaro. Flytten till Sverige blev lite jobbig och Effi tappade fotfästet. Hon bor nu hos en mycket kunnig fodervärd som hjälper henne tillrätta i livet. Effi har potential så det bara sprakar om det – men hon behöver lugna och kloka människor runtomkring sig – och en lugn miljö såväl hemma som i närområdet. Det här är en tjej som kommer att bli någons allra bästa vän – och följeslagare – en tjej som kommer att älska att vandra i våra skogar och på ängar.

Det är dock en hund där vissa krav måste vara uppfyllda när det gäller hemmet – för att man där ska kunna ge henne de bästa möjliga förutsättningarna. Hemmet ska vara lugnt beläget och gärna i marknivå – med lugna, trygga strövområden runtomkring. Inga barn under tonåren. För att Effi ska kunna ägnas maximal uppmärksamhet vill vi att hon gärna får bo som ensam hund. Det är viktigt att inte utsätta henne för situationer där hon pressas på ett sätt hon ännu inte är redo för. Effi som är en extremt klipsk och lyhörd ung tik har så mycket att tillföra sin ägare – som nu bara behöver uppenbara sig.


Text från Sverige
Oktober 2017:
Effi är en underbar ung hund – med valpens stora charm – men också med valpens osäkerhet inför mycket av det nya. Hon behöver i sitt nya hem ha en trygg och stabil lite äldre hund som kan bli hennes vägvisare. Inga småbarn. Effi är glad och lekfull och har fullt av positiv energi. Hon trivs bra ute på promenad och utforskar gärna skogar och ängar. Hemma är en plats att slappna av och det bör därför inte vara mycket ståhej hemma. Det är viktigt att man kan ägna henne mycket tid då hon har ett väldigt stort behov av att få vara nära och delaktig. Idealiskt finns någon hemma på heltid. Effi är mycket smart och kommer att utvecklas till en fantastisk kamrat.


Bilder från Rumänien:


Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d