Cashew – Hundhjälpen

Född: 2016 mar
Kön: Hane
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 500 kr
Övrig information: Omplaceras i första hand ihop med systern Selma, 1000 kr för bägge katterna. Cashews rumänska namn var Edy, omdöpt i Sverige av nuvarande ägare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-07-22
Senast uppdaterad: 2017-07-29
Ankom Sverige:


Det är inte lätt att vara hund I Rumänien – men det är sannerligen inte lätt att vara katt heller. Katter är ofta helt utelämnade till sina egna förmågor för att överleva. Klimatet är tufft med heta somrar och iskalla vintrar. Fiender i form av trafik, elaka människor och hundar finns överallt. Många katter svälter ihjäl eller dukar under för sjukdomar som enkelt hade kunnat botas. Några har tur – att finnas i en stad där SaveTheDogs har sin verksamhet. Här erbjuds nödställda katter en fristad i väntan på ett bättre liv. De får den vård de behöver, mat och en anpassad miljö där det är bra att vara just katt.

Vid SaveTheDogs hägn i utkanten av Medgidia lämnades en förmiddag fyra små kattungar in av en man. De var 6-7 veckor gamla, en ynklig liten grupp. Mannen sade sig inte ha möjlighet att ha dem kvar och det var ändå positivt att han lämnade in dem i stället för att sätta ut dem att klara sig själv – vilket de inte skulle ha gjort. Här presenterar vi för Hundhjälpens alla kattvänner – charmören Edy.

Edy har funnit sig väl tillrätta i det nya katthuset. Som alla unga katter har han fullt upp med lek och bus. Som ende grabb i syskonskaran har han fullt upp med att hålla reda på systrarna Marry, Deea och Pufy De leker hela dagarna tillsammans och de sover ofta tätt ihop i någon av de många kattsängarna. Edy är nyfiken och vill gärna
ha även människokamrater. I hägnet är det just mänsklig kontakt som är bristvaran – det är så många omhändertagna djur som pockar på uppmärksamhet den lilla tid personalen har till sitt förfogande utanför andra arbetsuppgifter. Edy spanar ständigt efter någon som har några minuter över – och kryper då gärna upp i famnen en stund för att få sig lite mys till livs. Han sitter ofta och tittar ut från katthuset och ser vad personalen har för sig – på hundar som promeneras förbi och på alla de fåglar som håller till i de fina planteringarna runtomkring.

Vi söker nu för vår charmige Edys räkning ett livslångt, kärleksfullt hem där han får bli en väldigt, väldigt viktig katt. Edy vill bo med någon som har mycket tid för honom och har heller inget emot sällskap av en annan trevlig katt. Hundar har han sett i alla färger och former – så finns det en snäll hund i hemmet så kan de säkert bli goda vänner.


 


Text från Sverige
Juli 2017:

Cashew (Edy)  är en väldigt vänlig och sällskaplig grabb som trivs med oss människor och med  syrran Selma. Han är en myskatt av rang men kan busa på ordentligt emellanåt. Nyfiken i en strut – vill vara med när något händer. Placeras tillsammans med systern Selma då de är oskiljaktiga.

%d bloggare gillar detta: