Duffy – Hundhjälpen

Född: 2011 jul
Kön: Hane
Höjd: 57 cm
Längd: 57 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 74 cm
Vikt: 27 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-06-06
Senast uppdaterad: 2018-09-02
Ankom Sverige: 2018-09-02


Trots risken för att bli bortjagade och t o m misshandlade håller sig många gatuhundar kring platser där många människor vistas. Har de tur kan de ibland hitta rester av en matsäck. Duffy sökte lyckan vid en byggarbetsplats i Cernavoda. Han hade hållit till där i flera veckor och arbetarna började ilskna till trots att han inte besvärade dem. SaveTheDogs kontaktades och då de förstod att Duffy eventuellt kunde råka illa ut så skyndade man sig att hämta honom. Detta var en februaridag – efter en kall och ruggig vinter som slitit hårt på alla hemlösa hundar. Duffy hade inga skador men han var svag efter lång tids svält och umbäranden. Man såg att han faktiskt kände sig lättad över att bli infångad och veterinärundersökt – som om han visste att livet vände till det bättre. Nu ska det bli ännu bättre för nu välkomnar vi gentlemannen Duffy till Hundhjälpens adoptionsprogram. Det finns ett hem i Sverige som är precis rätt för denne underbare grabb som nu lugnt väntar på sin tur att få flyga tvärs över hela Europa till hundlandet Sverige!

Duffy är en godmodig grabb som är välvilligt inställd till alla snälla människor. Vi räknas givetvis in i den kategorin. Duffy hälsar artigt och respektfullt. Personalen berättar att han hellre håller sig kring dem än kring de andra hundarna. Finns människor tillgängliga är han heller inte intresserad av att ströva omkring på egen hand i lekparken. Duffy älskar sällskap och vill gärna bli kliad och kelad med. Han njuter när vi borstar igenom den tjocka pälsen. Till temperamentet är det här en lugn livsnjutare. Han kan långa stunder lugnt ligga och filosofera, till synes i en helt annan värld. Hans lugna och vänliga sätt gör honom också mycket populär bland de andra hundarna som känner sig trygga i hans sällskap. Det gör även hägnets katter som lugnt traskar runtomkring honom, spanandes efter fjärilar och annat intressant. Vår underbare Duffy kommer att sprida stor hemtrevnad i sitt nya hem genom sin blotta närvaro.

Till denne charmör söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där han uppskattas för sina fina egenskaper. Duffy vill bo i marknivå så att han har en egen trädgård / täppa där han kan lugnt ligga och se ut över omvärlden. Inga barn under skolåldern. Han kan bo som ensam hund i ett hem där man har mycket tid att ägna honom, men delar även gärna hemmet med en trevlig hundkamrat.%d bloggare gillar detta: