Dorius – Hundhjälpen

Född: 2016 sep
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 49 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5200 kr
Övrig information: Måtten är från april 2017, Dorius kan sannolikt ha vuxit sedan dess.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-04-03
Senast uppdaterad: 2017-07-20
Ankom Sverige:


Så väldig liten var han när han hittades, vår unge Dorius. Han hade uppmärksammats i en liten park i staden Cernavoda – en ensam valp endast ca 6-7 veckor gammal, knappt stor nog att ta sig fram på egen hand. Kanhända han var född i ett buskage i parken – men ingen mamma syntes till och ingen förbipasserande kände till något om en tik med en valp. Det var november och vinterkylan var på väg. Dorius som var iskall hade dött en kvalfull död om han inte omhändertagits. En sådan tur att SaveTheDogs finns på plats. Tusentals hundar har dem att tacka för sitt liv.

Dorius togs genast till hägnet och veterinärkliniken där. Liten och ynklig som han var placerades han under en värmelampa där han så småningom slutade skaka och somnade. Han hade inga skador men var utmärglad och svårt uttorkad. Efter veterinären gjort sitt sveptes den lille grabben in i en rosa fleece-filt och fick tillbringa de närmaste veckorna under den varma lampan. Han överlevde – vilket inte är vanligt för valpar som hittats så unga.

Dorius hade kämpaglöd – och nu kämpar han vidare – för att hitta hem – till den familj i Sverige som väntar just på honom.

Dorius är en vänlig och kärleksfull ung grabb. Han tycker om att umgås, mysa och leka tillsammans. Då lyser glädjen ur hans ögon och svansen viftar allt vad den förmår. Självklart tvekar han en kort stund inför nya människor, men har lärt sig att i hägnet finns det människor bara av den snälla sorten. Dorius håller sig tätt intill oss och tittar ideligen upp på oss för att se hur vi har det. Han är oerhört vänlig och respektfull, med den unga hundens stora charm.

Vi traskar iväg till lekparken där han får släppa loss kropps-krafterna och springa av sig lite. Mycket uppskattat. Några unga kamrater ansluter och springleken accelererar. När några äldre hundar närmar sig drar sig Dorius genast tillbaka, lite osäker på deras intentioner. Han är en mjuk grabb och vill inte utmana auktoriteter.

Till vår rare Dorius söker vi nu ett livslångt, kärleksfullt hem där han får fortsätta sin utveckling och nå sin fulla potential. Hemmet får inte vara centralt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Dorius bor gärna med en snäll hundkamrat som kan agera mentor i det nya livet. Vänlig som han är kommer Dorius att även kunna bli bäste vän med en katt.
%d bloggare gillar detta: