Donnie och Darko – Hundhjälpen

Donnie
Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 59 cm
Längd: 58 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 65 cm
Vikt: 25 kg
Kastrerad: Ja
Darko
Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 46 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja

Överlåtelsekostnad: 2600 kr per hund.
Övrig information: vi har ett speciellt erbjudande för dig som kan tänka dig adoptera båda bröderna.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-08-14, 2018-07-20
Senast uppdaterad: 2020-05-01
Ankom Sverige:


Donnie och brodern Darko höll till i ett bostadsområde i staden Cernavoda. Som det alltid är fanns det någon som retade sig på att bröderna höll till där. Man påstod att de skulle bita barn och att de åt upp katt-mat (?). Av andra fick personalen höra att de här två var verkliga mönsterhundar. De var dock i fara – då det alltid finns risk att någon privatperson ”tar saken i egna händer”. Hägnen var överfulla och det fanns ingen plats för Donnie och Darko. Man beslöt att hämta dem ändå, mata dem utanför det gamla hägnet och hoppas att de skulle hålla sig kvar – vilket de gjorde. Grabbarna höll utkik efter personalen på mornarna och rusade fram för hälsa på sina favoriter. De blev snabbt väldigt omtyckta själv. När det gamla hägnet stängdes hösten 2017 flyttades de över till Footprints of Joy Donnie saknar det lite friare livet och skulle stortrivas med svenskt friluftsliv. Vi presenterar honom här för alla Hundhjälpens vänner och hoppas att snart hitta honom promenerandes med matte / husse i våra svenska skogar. Fick brorsan Darko följa med till det nya hemmet har vi ett speciellt erbjudande.

Donnie är precis som sin bror en väldigt klipsk och läraktig grabb. Han är duktig på att gå i koppel och njuter stort av de promenader han bjuds på tillsammans med Darko. Livet i hägnet är extra tufft för dessa bröder som tidigare har levt ett fritt liv och då är det svårt att vänja sig vid små ytor och ständig konkurrens om alla resurser. När grabbarna sover ser man hur tassarna springer i sömnen – drömmen vore att få sträcka ut på en svensk äng! Donnie är uppmärksam och kärvänlig mot personalen där damerna är de stora favoriterna. Han trivs med närhet och intressanta samtal, men är en självständig kille som själv avgör när det räcker. Under sin frilevande tid har han finslipat sina instinkter och har den riktiga gatuhundens stora klokhet. Donnie håller sig i huvudsak till brorsan Darko – men har även lyckats imponera på några trevliga tikar. Bröderna har ett starkt band och då de levt tillsammans hela sitt liv har de utvecklat sitt samspel där turas om att hålla reda på varandra. Fick de fortsätta leva sina liv tillsammans skulle de uppskatta det enormt, men de är tillgängliga också för individuell adoption. Till vår fine Donnie söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han uppskattas för alla sina goda egenskaper. Inga katter. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet.

Darko är en extremt klipsk och läraktig grabb. Han har imponerat stort på personalen då han på minimal tid lärt sig hur man använder utrustningen i hundlekparken. Snabbt klättrade han upp på trappor och kröp igenom tunnlar – givetvis motiverad med positiv förstärkning. Halsband, sele och koppel var inte det minsta problem. Darko är uppmärksam och kärvänlig. Han trivs med närhet och intressanta samtal, men är en självständig kille som själv avgör när det räcker. Under sin frilevande tid har han finslipat sina instinkter och har den riktiga gatuhundens stora klokhet. Darko har många vänner bland de andra hundarna, både hanar och tikar. Den ständige följeslagaren är brorsan Donnie. De har ett starkt band och då de levt tillsammans hela sitt liv har de utvecklat sitt samspel där Darko är initiativtagaren och Donnie kompanjonen.

Till vår fantastiske Darko söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han uppskattas för alla sina goda egenskaper. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet.


Donnie:

Darko:

 

 

 


%d bloggare gillar detta: