Dollar – Hundhjälpen

Född: 2017 feb
Kön: Hane
Höjd: 43 cm
Längd: 42 cm
Hals: 26 cm
Bröst: 47 cm
Vikt: 8,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-07
Senast uppdaterad: 2017-08-07
Ankom Sverige:


Att fånga in unge Dollar var inget problem. Han var så liten, svag och förvirrad att han nog inte ens förstod att personen som närmade sig kunde utgöra en fara. Nu var det inte så, utan personen som hittade 6 veckor gamle Dollar i april var en av de anställda vid hägnet i Cernavoda och som genast hon såg valpen förstod precis hur illa det var. Dollar stoppades ner i en shoppingväska och då ingen i närheten verkade känna till vare sig valpen eller någon mamma så blev det en snabb promenad till hägnet.

En så här ung valp har ofta små överlevnadsmöjligheter trots att det medicinska teamet kämpar för varje individ. Valparna är ofta gravt undernärda och uttorkade, med ett ytterst kritiskt allmäntillstånd. Många klara sig inte, men Dollar var en tuffing. Första veckan sov han mest. Man fick ibland väcka den lille parveln för att se till att han åt. Sedan vaknade både valpen och livsandarna och det har gått stadigt framåt. Dollar växer nu upp till en fantastisk ung hund som inte bör få se hägnet som sin framtid. Han förbereds nu för resan till ett alldeles eget hem och det är detta hem vi nu söker. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner vår rare Dollar!

Dollar är en glad spelevink som får alla att dra på smilbanden. Som unga valpar bör så är han full av upptäckarglädje och en aldrig sinande nyfikenhet. Personalen informerar oss om att han alltid är redo att kramas och mysa, vilket strax bevisas. Dollar kommer rusande som en virvelvind och mer eller mindre kastar sig i famnen på sin favoritskötare. Han bekymrar sig inte nämnvärt över nya människor. En mycket kort tvekan och så tar upptäckarglädjen över. Dollar snusar på hela gänget och ägnar extra uppmärksamhet åt en tygkasse som doftar gott. Han lyckas få in huvudet i kassen och börjar dra ut allt innehåll innan någon hinner reagera.

Dollar är en älsklig valp som blir en stor glädjespridare. Han har många kamrater bland de andra unga hundarna och lek i olika former är det stora intresset. Han tar många initiativ men har heller inga problem med att andra också ”bestämmer”. Inför vuxna och dominanta hundar reagerar han helt rätt – med att visa stor undergivenhet. Dollar har fått träffa några av de katter som också bor i hägnet och har funnit dem lite lagom intressanta.

Till vår underbare parvel, Dollar, söker vi nu ett varmt välkomnande hem där han får växa upp till en stolt och trygg unghund. Han vill bo med en glad och snäll hundkamrat som kan agera mentor i det nya hemlandet. Hemmet bör inte ligga centralt i ett större samhälle.

Obs att mått och vikt är vid ca 6 månaders ålder och att Dollar kommer att växa ytterligare.%d