Dodo – Hundhjälpen

Född: 2017 nov
Kön: Hane
Höjd: 57 cm
Längd: 57 cm
Hals: 34 cm
Bröst: 61 cm
Vikt: — kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-04-16
Senast uppdaterad: 2018-07-20
Ankom Sverige: 2018-07-15


En svårt skadad liten valp hittades en tidig morgon i januari av SaveTheDogs veterinär Jana när hon kom till arbetsplatsen. Den lilla hunden var livrädd och försökte gömma sig men kom inte långt med sitt brutna ben. Jana lyfte varsamt upp den lille parveln och inom några minuter stod han på undersökningsbordet. Lårbenet var brutet – av en bilpåkörning eller en kraftig spark – endast Dodo kan svara på det. Någon hade i alla fall förbarmat sig och kört honom till kliniken under natten – men där lämnat honom helt åt sitt öde. Dodos ben fixerades med en metallstav som han kommer att få ha kvar hela livet. Läkningen har gått finfint och grabben tränar nu för fullt för att komma i form och kommer inte att ha några men av detta.. Kära barn har många namn säger man – personalen som alla tog till sig den stackars valpen har inte kunnat enas i namnfrågan – så han kallas nu både Dodo och Texas. Hägnet är tyvärr inte en gynnsam miljö för en ung valp att växa upp i, så vi hoppas att någon här i vårt avlånga land ska få upp ögonen för sin alldeles egna Dodo. Han står ivrigt trampandes och väntar på sin flygbiljett!

Dodo är en fantastisk ung grabb. Hägnet har trots sina begränsningar gett honom trygghet vilket återspeglar sig i en enorm nyfikenhet och stort mod. Han har inte tvekat inför den utrustning som finns i aktivitetsparken utan glatt gett sig i kast med de olika utmaningarna – givetvis med en godbit som belöning. Han är en positiv och aktiv ung grabb som älskar att umgås, leka och busa. Dodo växer ännu ett bra tag och det är viktigt att därför inte fysiskt överanstränga honom – så lagom är bäst vad gäller aktivitet – också i linje med hans rehabiliteringsprogram. Han behöver givetvis ges tillfällen till mycken vila och sömn, för att orka växa och utvecklas. Dodo har en mycket god social kompetens gällande andra hundar och leker glatt med den som vill. Han bor och umgås med andra unga hundar och har funnit sin roll i sammanhanget. Med sitt vänliga och lekfulla sätt tror vi att han i sitt framtida hem även ska kunna bli god vän med en hundvan katt.

Till vår underbare Dodo söker vi nu ett varmt välkomnande hem där skogsvandringar och äventyr regelbundet står på agendan – varvat med soffhäng. Dodo vill gärna bo med en snäll hundkamrat som kan visa honom tillrätta i det nya sammanhanget.

Obs att mått och vikt är vid ca 5 månaders ålder och att Dodo kommer att växa ytterligare.%d bloggare gillar detta: