Dina – Hundhjälpen

Född: 2014 nov
Kön: Tik
Höjd: 60 cm
Längd: 58 cm
Hals: 45 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 26 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information: Dina finns i ett foderhem i Eslöv där hon gärna träffar intresserade.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-05-15
Senast uppdaterad: 2017-10-20
Ankom Sverige:


Vackra Dina hade turen att komma in bakom hägnets skyddande murar innan den värsta vinterkylan satte in. Hon observerades av personal från hägnet som såg henne från bilfönstret när de var ute på en runda för att söka och undsätta djur i nöd. De såg genast att Dina var en kandidat för en räddningsinsats. Hon var mager som en sticka och rörde sig långsamt och mödosamt. Helt klart var allmäntillståndet uselt och med vintern i antågande har en sådan hund svårt att klara livhanken. Dina hade inget alls emot att bli räddad, tvärtom. Hon satt lugnt i bilen på vägen till hägnet och lät sig utan protester lyftas upp på veterinärens bord.

Tack och lov var Dina oskadd, men det stod fullt klart att hon nog inte hade överlevt vintern så medtagen som hon var. Dina sattes på en specialkur med närande mat och snart började hon gå upp i vikt och ögonen återfick sin glans. Idag är hon en fullt återställd tjej med stor aptit på livet. Hägnet är för henne mycket begränsande och hon hoppas att så snart som möjligt få sin flygbiljett och därefter få börja förgylla tillvaron i det egna hemmet i Sverige. Här presenterar vi nu Dina för Hundhjälpens alla vänner!

Dina tar sig an hela världen som en glad stormvind. Hon är en sprudlande tjej full med positiv energi och stor intelligens. I hägnet kommer hon inte alls till sin rätt. Dina älskar att få sträcka ut i lekparken, gå långa promenader och ägna sig åt hjärngympa – hägnet erbjuder ingetdera. Tillvaron består i stället av lång väntan och monotoni. De stunder Dina får komma till lekparken är hon överlycklig. Hon har flera hanar som hon är ”bästis” med och med dem busas det friskt. Dina tar gärna kommandot och grabbarna springer efter.

Detta är en hund som kommer att stortrivas i det hem där man idkar ett aktivt friluftsliv och där en hund ses som en given följeslagare. Självklart kommer Dina att trivas i soffan däremellan. Mellan vila och aktivitet ägnar sig Dina gärna åt lite tankenötter och pyssel, söka gömda godisbitar eller kanske något nytt trick. Hon är väldigt människokär och hälsar personalen välkommen varje morgon. När hon ser oss blir hon överlycklig – nya människor att leka med. Problemet i hägnet är just också detta – tiden.

För vår underbara Dina söker vi nu ett livslångt, varmt välkommande hem där hon får stå i centrum och vara viktig – och där äventyr i markerna står på agendan varje vecka. Dina kan tänka sig bo som ensam hund hos någon som har mycket tid att ägna henne – alternativt med en trygg hane i liknande storlek. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


Text från Sverige
Oktober 2017:

Dina är en framåt tjej med ett glatt och nyfiket sinne. Hon har ett balanserat temperament där hon är lugn och självsäker men kan närsomhelst busa till det ordentligt. Dina vill gärna mysa och vara nära sina familjemedlemmar. Att gå på långa promenader i skog och mark och även massor av hjärngympa är exempel på aktiviteter som passar hennes energinivå. Hon är väldigt smart och lär sig väldigt fort, en hund som kommer att kunna ta del i många aktiviteter och sprida mycket glädje omkring sig. Den som välkomnar Dina in i sin familj får världens bästa kompis.Bilder från Sverige:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: