Diego – Hundhjälpen

Född: 2004
Kön: Hane
Höjd: 62 cm
Längd: 62 cm
Hals: 47 cm
Bröst: 77 cm
Vikt: 25
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 1500 kr
Övrig information: Diego är en av våra äldre hundar.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-27
Senast uppdaterad: 2017-08-27
Ankom Sverige:


Diego hittades i staden Cernavoda som liten valp. Han var i dåligt skick och skulle inte ha överlevt utan intervention. SaveTheDogs räddade hans liv – första gången. Efter några månader adopterades Diego av en lokal familj som lovade att ta väl hand om honom livet ut. Två år senare stod de vid porten igen och krävde att få lämna ifrån sig hunden, annars skulle han lämnas åt sitt öde.

Nu räddade SaveTheDogs honom igen – för andra gången. Sedan dess har Diego bott i hägnet och inte gjort mycket väsen av sig, tyvärr får vi säga för det har också inneburit att han hamnat i skymundan och under alla år har han aldrig blivit utvald till något adoptionsprogram.

Hundhjälpen värnar om de gamla och utsatta hundarna och har insisterat på att dessa identifieras och förbereds för vårt adoptionsprogram. Diegos liv har till stor del slösats bort i hägnet – men nu får det vara slut. Före vintern ska Diego finnas i Sverige och bli omhuldad och överöst med kärlek, för första gången i sitt liv. Som den äldre hund han är, har han smärre vanliga åldersymptom där t ex syn och hörsel är lite försvagade. Här har vi nu vår älskade farbror Diego, vars långa väntan nu måste få ett slut. Vi hoppas kunna välkomna honom till Sverige så fort det bara går.

Hägnen härbärgerar hundratals hundar och omsättningen är hög, vilket vi är glada över. Mindre glada är vi över det faktum att ett fåtal hundar glöms bort, gång efter gång. Diego har alltid levt i skymundan och inte fått den uppmärksamhet och kontakt han förtjänar. I människosällskap är han därför lite bortkommen och vet inte riktigt hur han ska förha sig. Viljan finns där, absolut. Den här farbrorn är full av kärlek som han inte vet hur man delar ut – och behöver därför lite hjälp på traven. Han är en stillsam hund som är van att traska omkring för sig själv. Det gör ont i hjärtat att veta att han aldrig haft några riktigt goda vänner vare sig bland personalen eller bland de andra hundarna. Nu ska livet bli bättre.

Han har inte höga krav på livet. På önskelistan står ett kärleksfullt hem, en mjuk bädd, några egna leksaker och riktigt god mat. Han vill strosa runt i en egen trädgård – hemmet ska alltså ligga i marknivå och lugnt beläget. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Diego kan tänka sig bo som ensam hund hos någon som kan ägna honom kvalitetstid, men kan även dela hemmet med en lite lugnare hund – eller varför inte en hundvan katt.%d