Denisa – Hundhjälpen

Född: 2016 feb
Kön: Tik
Höjd: 46 cm
Längd: 51 cm
Hals: 41 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 18 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-03-27
Senast uppdaterad: 2017-10-16
Ankom Sverige:


Denisa med hundskötaren Ion.

Det finns många grupper i Cernavoda som håller hundar för dåliga ändamål. Personal från hägnet passerade ett sådant bostadsområde när de såg några unga pojkar skrika och hetsa en kopplad hund. Risken var stor att detta var en hund avsedd för hundkamp och av behandlingen att döma var träningen i gång. Man lyckades få reda på var pojkarna bodde och sökte sedan upp familjen. Jodå, de tänkte lära upp hunden att slåss och sedan försöka tjäna en hacka på den. Personalen fick ta till hot om polisingripande och lyckades först därefter få med sig den darrande Denisa därifrån. Man körde tillbaka till hägnet och där tog sig veterinären en titt på Denisa. Hon hade haft tur – ännu fanns inga skador på henne och även om hon var mager och rädd så var hon frisk. De vanliga ankomstprocedurerna tog vid och så småningom när allt var avklarat fick Denise flytta ut från kliniken. Hägnet med hundratals hundar runtomkring stressar henne svårt och hon är en av de hundar som har stort behov av att finna sitt evighetshem så snart som möjligt. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla följare – fina Denisa!

Denisa är vid vårt möte som en sprudlande glad virvelvind. Hon älskar att umgås och visar med hela sitt kroppsspråk att hon är lycklig när hon får stå i centrum. För att glädja henne traskar vi iväg till lekparken och tar även med oss lite leksaker. Vi får tillbringa en stund här på tu man hand och Denisas glädje är uppenbar. Hon springer och showar så man börjar skratta. Allt som oftast springer hon fram till oss och pockar på lite kel – vilket vi gärna bjuder på. En kastad boll blir lite spännande men bäst är det goda vi har i en påse. Denisa tittar ihärdigt på oss och snabbt försvinner de kex vi sträcker fram. Denisa är en pigg och framåt tjej där vi ställer krav på det framtida hemmet att man är aktiva friluftsmänniskor och ägnar sin hund mycket tid. Denisa är mycket klipsk och kommer även att tycka om lite tankenötter. I hundsällskap är hon en ledande individ – som respekteras av de andra hundarna.

Till vår glädjespruta Denisa söker vi nu ett erfaret och aktivt hem där hon får bo som ensam hund för att kunna lägga beslag på all uppmärksamhet. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Innerstadsmiljö är inte lämplig.%d bloggare gillar detta: