Selma – Hundhjälpen

Född: 2016 mar
Kön: Hona
Höjd:
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt:
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 500 kr
Övrig information: Omplaceras i första hand ihop med brodern Cashew, 1000 kr för bägge katterna. Selmas rumänska namn var Deea, omdöpt i Sverige hos nuvarande ägare.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-07-22
Senast uppdaterad: 2017-07-29
Ankom Sverige:


Det är inte lätt att vara hund I Rumänien – men det är sannerligen inte lätt att vara katt heller. Katter är ofta helt utelämnade till sina egna förmågor för att överleva. Klimatet är tufft med heta somrar och iskalla vintrar. Fiender i form av trafik, elaka människor och hundar finns överallt. Många katter svälter ihjäl eller dukar under för sjukdomar som enkelt hade kunnat botas. Några har tur – att finnas i en stad där SaveTheDogs har sin verksamhet. Här erbjuds nödställda katter en fristad i väntan på ett bättre liv. De får den vård de behöver, mat och en anpassad miljö där det är bra att vara just katt.

Vid SaveTheDogs hägn i utkanten av Medgidia lämnades en förmiddag fyra små kattungar in av en man. De var 6-7 veckor gamla, en ynklig liten grupp. Mannen sade sig inte ha möjlighet att ha dem kvar och det var ändå positivt att han lämnade in dem i stället för att sätta ut dem att klara sig själv – vilket de inte skulle ha gjort. Här presenterar vi för Hundhjälpens alla kattvänner – fina Deea.

Deea har funnit sig väl tillrätta i det nya katthuset. Som alla unga katter har hon fullt upp med lek och bus. Systrarna Marry och Pufy samt brorsan Edy är de givna favoriterna. De ses ofta flera tillsammans och de sover ofta tätt ihop i någon av de många kattsängarna. Deea är nyfiken och vill gärna ha även människokamrater. I hägnet är det just mänsklig kontakt som är bristvaran – det är så många omhändertagna djur som pockar på uppmärksamhet den lilla tid personalen har till sitt förfogande utanför andra arbetsuppgifter. Att få en stund i någons famn är annars
en högtidsstund – och lilla Deea spinner förnöjt. Hon sitter ofta och tittar ut från katthuset och ser vad personalen har för sig – på hundar som promeneras förbi och på alla de fåglar som håller till i de fina planteringarna runtomkring.

Vi söker nu för vår söta Deeas räkning ett livslångt, kärleksfullt hem där hon får bli en väldigt, väldigt viktig katt. Deea vill bo med någon som har mycket tid för henne och har heller inget emot sällskap av en annan snäll katt. Hundar har hon sett i alla färger och former – så finns det en snäll hund i hemmet så kan de säkert bli goda vänner.


 


Text från Sverige
Juli 2017:

Selma (Deea) är en rar och kelsjuk tjej som älskar att sitta i famnen och mysa – eller ligga bredvid i soffan och se på en spännande TV-serie. Hon är mycket nyfiken och kärvänlig med både en lugn och en busig sida. Placeras tillsammans med brodern Cashew som hon levt tillsammans med hela livet.

%d bloggare gillar detta: