Debby – Hundhjälpen

Född: 2014 sep
Kön: Tik
Höjd: 40 cm
Längd: 46 cm
Hals: 39 cm
Bröst:
Vikt: 14,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-09-29
Senast uppdaterad: 2017-09-29
Ankom Sverige:


Lilla Debby befann sig plötsligt med sin mamma och sju syskon i det beryktade ”dödshägnet” i staden Mangalia. Valparna var bara ca en månad gamla och hela familjen hade brutalt infångats av de kommunala hundfångarna och väntade nu på en säker och grym död. Det var september månad men en mycket kylig dag. Mamman och valparna förvarades på ett kallt betonggolv och de små var nästan stela av kylan. Räddningen uppenbarade sig i form av Mihaela Baisan som driver sitt lilla, privata hägn STAAD utanför staden Neptun vid Svarta Havet. Hon lyckades få med sig hela den lilla familjen men hade inte stort hopp att valparna skulle överleva då de var alldeles för små. Mamman troddes i alla fall ha en chans. Läs mera om räddningen här. Mihaela kämpade dag och natt och som ett mirakel överlevde samtliga valpar. Den första att ha turen på sin sida blev unga Wendy som snabbt fick ett hem i Schweiz. De vackra flickorna Emmy och Ryhanna har numera sina egna fina hem i Sverige. Systern Peggy är med i vårt adoptionsprogram. Vi presenterar här för alla svenska hundvänner ytterligare en syster i stort behov av sitt evighetshem, ljuva Debby!

Debby är en glad och trevlig flicka. Hon bor tillsammans med systern Peggy som även är hennes bästa vän. I gruppen finns även fler hundar och då Debby är en väldigt mjuk tjej så får hon ofta vika undan för de lite tuffare individerna. Hon har svårt att komma till sin rätt och blir lätt lite ”osynlig”. Mihaela gör sitt bästa att möblera om i hundgrupperna, men det är inte lätt att skapa en grupp där det råder full harmoni då grupperna ideligen ändras p g av tillkommande och resande hundar. Debby trivs därför inte särskilt bra i hägnmiljön och vi hoppas att hennes framtida hem snarast ska se henne här. Hon har sedan tidig ålder varit ytterst vänlig och i motsats till flera av de andra systrarna har hon själv tagit initiativ till människokontakter. Även vi som bara tillfälligt besökt STAAD har fått gosa med henne. Självklart innebär en flytt en stor omställning för en hund som omhändertagits som mycket liten och därmed aldrig sett något annat än insidan på hägnet, men med förståelse och tid så kommer Debby att blomstra i den nya miljön. Det är därför viktigt att det nya hemmet har förståelse för detta och inte stressar henne i situationer som hon ännu inte bemästrar.

Vi söker nu för vackra Debbys räkning ett tryggt och kärleksfullt hem där hon får sitt närhetsbehov tillgodosett. Hon vill gärna ha en snäll hundkamrat i lite mindre format i det nya hemmet – som kan hjälpa henne tillrätta i allt det nya. Hon har heller inget emot katter. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som även bör vara beläget i lite lugnare miljö.


Detta bildspel kräver JavaScript.


%d