Darko – Hundhjälpen

Född: 2016 jan
Kön: Hane
Höjd: 48 cm
Längd: 46 cm
Hals: 42 cm
Bröst: 67 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-07-20
Senast uppdaterad: 2020-09-19
Ankom Sverige: 2021-04-30


Darko och brodern Donnie höll till i ett bostadsområde i staden Cernavoda. Som det alltid är fanns det någon som retade sig på att bröderna höll till där. Man påstod att de skulle bita barn och att de åt upp katt-mat (?). Av andra fick personalen höra att de här två var verkliga mönsterhundar. De var dock i fara – då det alltid finns risk att någon privatperson ”tar saken i egna händer”. Hägnen var överfulla och det fanns ingen plats för Darko och Donnie. Man beslöt att hämta dem ändå, mata dem utanför det gamla hägnet och hoppas att de skulle hålla sig kvar – vilket de gjorde. Grabbarna höll utkik efter personalen på mornarna och rusade fram för hälsa på sina favoriter. De blev snabbt väldigt omtyckta själv. När det gamla hägnet stängdes i höstas flyttades de över till Footprints of Joy, där de nu delar inhägnad med Grace och Lulu, andra blivande svenskar. Darko saknar det lite friare livet och skulle stortrivas med svenskt friluftsliv. Vi presenterar honom här för alla Hundhjälpens vänner och hoppas att snart hitta honom promenerandes med matte / husse i våra svenska skogar.

Darko är en extremt klipsk och läraktig grabb. Han har imponerat stort på personalen då han på minimal tid lärt sig hur man använder utrustningen i hundlekparken. Snabbt klättrade han upp på trappor och kröp igenom tunnlar – givetvis motiverad med positiv förstärkning. Halsband, sele och koppel var inte det minsta problem. Darko är uppmärksam och kärvänlig. Han trivs med närhet och intressanta samtal, men är en självständig kille som själv avgör när det räcker. Under sin frilevande tid har han finslipat sina instinkter och har den riktiga gatuhundens stora klokhet. Darko har många vänner bland de andra hundarna, både hanar och tikar. Den ständige följeslagaren är brorsan Donnie. De har ett starkt band och då de levt tillsammans hela sitt liv har de utvecklat sitt samspel där Darko är initiativtagaren och Donnie kompanjonen.

Till vår fantastiske Darko söker vi nu ett livslångt, varmt välkomnande hem där han uppskattas för alla sina goda egenskaper.  Placeras endast tillsammans med brodern Donnie. Barn under tonåren bör inte finnas i hemmet.

Obs att vi har ett speciellt erbjudande för dig som kan tänka dig adoptera båda bröderna.


 


%d bloggare gillar detta: