Daria – Hundhjälpen

Född: 2016 dec
Kön: Tik
Höjd: 48 cm
Längd: 52 cm
Hals: 32 cm
Bröst: 51 cm
Vikt: 10 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information: Måtten är några månader gamla, Daria har sannolikt vuxit något sedan dess.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-15
Senast uppdaterad: 2017-08-14
Ankom Sverige:


Mitt i den kallaste vintern hittades en liten kartong tidigt på morgonen utanför ingången till hägnet. Detta är ingenting ovanligt – både hundar och katter anländer till hägnet på en mängd olika sätt. Personalen visste redan vad kartongen innehöll och hoppades att nattens stränga kyla inte kostat dem livet. Två pyttesmå valpar låg stelfrusna under en sliten handduk i kartongen. De var ca tre veckor gamla, systrarna Daria och Eva. Om någon hade tagit dem från mamman vid den tidiga åldern var det oerhört grymt. Valparna skulle ha behövt få dia länge än.

I stället fick nu personalen rycka ut som mamma-surrogat och flaskmata valparna under de första veckorna. Det var en kamp för livet. Valparna var så svaga vid ankomsten att man inte var säker på att de skulle klara livet. Tjejerna var dock tuffa småttingar och efter att ha legat platt några dagar började de kravla runt. För Eva står nu förhoppningen till Tyskland och vi hoppas hennes evighetshem ska snabbt dyka upp där. Unga Daria är Hundhjälpens ansvar. Vi presenterar nu denna underbara tjej för Hundhjälpens alla vänner!

Daria är en av de hundar som får en att dra på smilbanden, gång på gång. Hon är ett piggt busfrö som älskar att leka med sina kamrater. Den halva svansen signalerar hennes positiva inställning – med ett glatt viftande. Daria är i lekparken med sina kamrater första gången vi träffar henne. Hon är mitt i gänget som springer, brottas och busar med de leksaker som ligger kringspridda. Daria initierar gärna leken och kamraterna som är mycket förtjusta i henne är snabba att ansluta. Hon har ett tydligt och tryggt hundspråk, vilket ger henne möjligheten att välkomnas i olika konstellationer av hundar. Givetvis visar hon äldre och dominanta hundar stor respekt. Daria ser snabbt till att hälsa på oss. Hon är kärvänlig och bjuder in till gemenskap omgående.

Det är lätt att falla för Daria då hon med sin positiva inställning och ungdomliga glädje charmar alla. Vi upplever henne kvicktänkt och lyhörd – och med den för valpar så karakteristiska nyfikenheten. Hon är en tjej med mycket stor potential till att bli en fantastisk familjemedlem och en äventyrskamrat i markerna.

Till vår underbara Daria söker vi nu ett tryggt och varmt välkomnande hem där hon får växa upp till en självsäker och stabil tik. Hemmet bör inte vara alltför centralt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Daria vill bo med en snäll hundkamrat som kan visa henne hur livet i Sverige ska levas. Vi tror att Daria även kan bli god vän med en katt.

Obs att mått och vikt är vid ca 7 månaders ålder och att Daria kommer att växa ytterligare.%d