Danone – Hundhjälpen

Född: 2014 apr
Kön: Hane
Höjd: 54 cm
Längd: 50 cm
Hals: 37 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 19 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2018-05-20
Senast uppdaterad: 2018-09-23
Ankom Sverige: 2018-09-22


Vår underbare Danone hittades en morgon utanför hägnet. Personal som kom till sitt arbete såg en främmande hund som irrade omkring, väldigt rädd och skärrad. Den vanliga historien är att någon i skydd av nattens mörker dumpat hunden – ändå ett bättre öde än att bli satt att klara sig själv i ödemarken. Danone som vid tillfället var ca året gammal mer eller mindre kastade sig i famnen på närmaste person, sökandes skydd från de frigående hundar som ”vaktar” hägnet under natten. Danone som tack lov vid ankomsten var frisk och oskadd har sedan dess varit en riktig kelgris som fångat samtliga anställdas hjärtan. Vi har ju gett våra hundar den egna rasen ”Glädjespridare” och Danone förkroppsligar namnet med råge. Sedan dag ett har han varit en glad pajas som lockar till skratt och glädje. Denna talangfulla hunds liv slösas bort i hägnet – där han redan bott i tre år. Det är nu dags för finaste Danone att få börja glädja en egen familj – och i retur åtnjuta alla den bortskämda familjehundens förmåner. Vi presenterar här för Hundhjälpens alla vänner glade Danone!

Danone drar genast blickarna till sig när vi närmar oss hans inhägnad. Han hoppar och studsar och försöker på alla sätt få oss att upptäcka honom. Detta är även vår avsikt då Danone nu är en del av adoptionsprogrammet och vi vill lära känna honom. Vi går därför till lekparken där han genast kör hela sitt register av glada rusningar, rullanden och skuttanden. När Stella från personalen kommer dit kramar Danone om henne – bokstavligen. Hon berättar att han älskar att stå och kramas och ser då helt salig ut. Med oss vill han gärna busa till det lite. Danone är en hejare på lek – ensam med leksaker, med personalen eller med sina hundkamrater. Han har med sitt goda humör och stabila karaktär många goda vänner bland de andra hundarna. De söker gärna hans sällskap och inspireras av hans positiva humör. Självklart kan han även koppla av och bara slappa.

Till denne store charmör söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där såväl lek som äventyr som soffhäng står på agendan. Barn unders skolåldern bör inte finnas i hemmet. Danone kan tänka sig bo som ensam hund i ett hem där man har mycket tid att ägna honom, men delar gärna hemmet med en glad och lekfull hundkamrat. Han kommer även att kunna trivas med en hundvan katt.%d bloggare gillar detta: