Danita – Hundhjälpen

Född: 2014 mar
Kön: Tik
Höjd: 56 cm
Längd: 54 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 62 cm
Vikt: 21 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 2600 kr
Övrig information: Vi väljer att placera Danita i kategorin ”särskilda behov” trots att hon i ordets bemärkelse inte är ”handikappad”. Viss hänsyn vad gäller aktivitet måste tas.

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)

Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-11-27
Senast uppdaterad: 2017-11-14
Ankom Sverige: 2018-02-25


Danita var en ensam, ynklig unghund när hon observerades i de centrala delarna av staden Cernavoda. Det var personal från hägnet som råkade passera på ett rutinuppdrag och såg den magra hunden tryckandes under ett buskage. Man stannade genast till då det redan från bilen syntes att detta var ett nödfall och att hunden inte kunde överleva på egen hand. Danita var svårt medtagen – en ung hund utan livserfarenhet är i princip chanslös att överleva ensam på gatan. Den kommer inte att få tag i mat i konkurrensen med vuxna, tuffare gatuhundar – eller bli ett offer för de framrusande bilarna i området. Danita togs med tillbaka till hägnet. Hon väntade lugnt på sin tur hos veterinären, efter att först ha fått sig en närande skål mat till livs. Allmäntillståndet var dåligt. Senare har hon röntgats och man har då kunnat se gamla skador som kan ha uppkommit i närkontakt med en bil eller hårda stövlar ( dessa skador har resulterat i en lite annorlunda gång – men det är inget Danita i dagsläget bekymrar sig över ). Danita var utsvulten, svag och mycket smutsig. Personalen gav henne ett ljummet bad, lindade in henne i en varm filt och så fick Danita en egen vrå där hon tryggt kunde slumra in. Svansen ryckte till då och då i sömnen, kanske drömmar kring en tidigare, svår tillvaro gjorde sig påminda. Vackra Danita är redo för resan till Sverige och hoppas innerligt att hennes nya familj ska upptäcka henne nu!

Danita är en charmig och glad tik som alltid är redo att umgås och leka. När vi närmar oss hennes inhägnad står hon redan och spanar, ivrig att vara den fösta som hälsar och därmed få lägga beslag på besökarna. Hon är en väldigt vacker tjej med stor utstrålning. Vi ser att hon har ett stort behov av att bli uppmärksammad och beslutar att ge henne lite kvalitetstid. Halsband och koppel hämtas och så traskar vi iväg. Det syns på Danitas hela kroppshållning vilken härlig upplevelse detta är. Hon är ivrig men ändå lyhörd. Det finns så många nya dofter att ta till sig. Danita visar stort intresse för allt hon hittar på marken och vi ser framför oss en blivande spårhund – som glatt kastar sig ut i de svenska markerna för att hitta gömda godbitar – eller varför inte korvbitar i trädgården hemma. Hon ger ett intryck av att vara extremt intelligent och kvicktänkt. Vi avslutar som brukligt är med en stund i lekparken. Danitas kamrater kommer också dit och vi ser det sociala samspelet i gruppen där hon står för många av initiativen. Hela gruppen dundrar fram som en grupp vilda gaseller, flämtandes och frustandes med glädje lysande ur ögonen. Danita har ett stort människointresse och vi tror hon kommer att bli en underbar framtida familjehund.

Till vår vackra Danita söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt hem där hon välkomnas med öppna armar. En glad hundkamrat i hemmet skulle uppskattas stort. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som heller inte ska vara beläget centralt i en större stad.Bildspel från November 2017:

Detta bildspel kräver JavaScript.


%d bloggare gillar detta: