Danielle – Hundhjälpen

Född: 2016, april
Kön: Tik
Höjd: 53 cm
Längd: 51 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 73 cm
Vikt: 22,4 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information: Finns i Sundsvall

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2019-03-23
Senast uppdaterad: 2021-09-09
Ankom Sverige: 2021-06-18


I Sverige:
Att byta miljö när man levt hela sitt liv i hägnet är en stor omställning, men nu verkar fina Danielle landa i sin nya tillvaro och livet börjar kännas bra. Så här skriver jourmatte om sin skyddsling:
”Danielle, eller ”Strumpan” som hon kallas hos oss, utvecklas ständigt i en positiv riktning och är en väldigt smart och tuff tjej. Rumsren blev hon snabbt, efter bara en och halv vecka, och hon följer intresserat med i vad som händer och sker. Hon är mycket uppmärksam och lyhörd. ”Strumpan” vill väldigt gärna ha uppmärksamhet och egentid med sin favoritmänniska. Hon ska nog därför inte bo i en större familj eller där det finns många hundar – där hon försvinner i mängden och inte har koll på sin flock som är allt för henne, Hon skulle trivas bäst som ensamhund ( alt med en stabil hane ) i en mindre familj gärna med enbart vuxna.
Att vara ute och nosa är helt underbart, dock är detta med koppel fortfarande lite ovant, men det går bättre och bättre. Högt gräs och buskar att gå igenom är just nu det bästa hon vet. Dyker det upp ett vattendrag tar hon gärna några klunkar och svalkar tassarna. Vi ser att det finns en hel del lek i ”Strumpan”, då hon så gärna vill springa och busa! Hon har faktiskt apporterat lite när vi kastat en leksak. Så leken finns där. Att få köra lite klurigheter är också något hon gillar, leta godis t ex på olika nivåer i olika rum. Det här kommer att bli världens bästa kompis ute i skog och mark med tiden – en tjej som ger väldigt mycket kärlek tillbaka när hon har fått förtroende och lugnet i sig själv.”

Till Danielle söker vi nu evighetshemmet där hon får den uppmärksamhet och närhet som är viktig för henne. Lugn boendemiljö och inga yngre barn. Danielle bor gärna som ensam hund men kan dela hemmet med en stabil och trygg hane. Inga katter.

Bakgrund:
Rara Danielle har vuxit upp bakom hägnets skyddande murar. Hon hittades av SaveTheDogs personal i området Trust i Cernavoda vid späda 2 månaders ålder. Ingen mamma syntes till och heller inga syskon. Man misstänkte att den lilla valpen hade dumpats på platsen av någon som velat frånsäga sig ansvaret. Danielle hade inte överlevt på egen hand. Det var i slutet av juni och solen gassade obarmhärtigt från en klar himmel. Värme och uttorkning skulle snabbt ha dödat den lilla. Nu hade hon turen att befinna sig i SaveTheDogs stad, där ingen nödställd valp lämnas åt sitt öde. Veterinärens första uppgift blev att vätska upp Danielle. Sedan vidtog mat och vila. Lill-tjejen sov flera dygn och fick väckas för att äta – varpå hon somnade igen. Krisen kunde efter några dagar blåsas av och Danielle växte upp till en rar tik med lite försiktig framtoning och har tyvärr fått vänta på sin tur att väljas ut för ett adoptionsprogram. Nu är hon med – och vi vet att hennes evighetshem finns här någonstans i vårt avlånga land. Vem välkomnar Danielle?


Bilder från Sverige:

 

Bilder från Rumänien:%d bloggare gillar detta: