Dalia – Hundhjälpen

Född: 2013 feb
Kön: Tik
Höjd: 50 cm
Längd: 53 cm
Hals: 38 cm
Bröst: 63 cm
Vikt: 18,2 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-07
Senast uppdaterad: 2017-08-07
Ankom Sverige:


Dalia hade turen att omhändertas före vinterkylan satte in. Hon var då en 9 månader gammal valp som på något sätt blivit ensam i hela världen. Säkerligen har det funnits syskon men inget syntes till när Dalia denna kyliga förmiddag upptäcktes av en av hägnets chaufförer som var ute på en arbetsrunda.

Man gör regelbundna rundor i staden Cernavoda samt i byarna runtomkring för att hitta och hjälpa djur i nöd. Nöd var det definitivt fråga om här. Dalia var utmärglad till den grad att det var underligt att hon ens orkade stå upp. Under den tunna pälsen syntes benknotorna tydligt.

Dalia var så illa däran att hon inte orkade bry sig om att en främmande person närmade sig och lyfte upp henne. I bilen låg hon tyst och stilla. Veterinären väntade vid ankomsten till hägnet och gjorde en snabb inledande kontroll. Dalia fick flytta in under en värmelampa och fick hjälp med ätandet de första dagarna.

Sin dåliga start till trots har Dalia återhämtat sig helt och växt upp till en hälsosam och vänlig tik som inte alls kommer till sin rätt i hägnet. Vi hoppas att Dalia snart ska få sin flygbiljett till hundparadiset Sverige där en egen familj ska vänta på att få skämma bort henne. Här har vi nu fina Dalia i Hundhjälpens adoptionsprogram, redo för nästa stora steg i livet.

Vi ser Dalia i sin inhägnad med nosen tryckt mot gallret, nyfiken på vad som händer. Då vi går in i inhägnaden blir det rusning – glada hundar kastar sig över oss från alla håll.

För att kunna lära känna Dalia bättre tar vi därför med henne till lekparken där hon först blir lite ställd inför att plötsligt befinna sig som ensam hund – och dessutom med främmande människor. Vi löser dilemmat genom att bjuda på lite godbitar – en lyx hundarna inte är vana vid och som uppskattas stort. Dalia ser uppfordrande på oss och förväntar sig mera.

Vi myser en stund tillsammans och passar på att prata lite om framtiden som vi lovar henne ska bli bra. En av hundskötarna kommer med två av Dalias kamrater och då blir det intressant med lite spring och lek i stället. Vi kan se hur Dalia njuter av att få sträcka ut över gräset och när springandet är klart – rulla runt under förnöjt ”pratande”. Hon har många goda vänner bland de andra hundarna som upplever henne som vänlig och tillmötesgående. Helst håller hon sig till de lite lugnare vännerna och låter ”värstingarna” sköta sitt. Vi tror att Dalia med sin vänliga och lite försynta karaktär även kommer att kunna bli god vän med en hundvan katt.

Till vår underbara Dalia söker vi nu ett varmt välkomnande hem där hon får bli väldigt viktig. Hemmet bör inte vara centralt beläget i ett större samhälle och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Dalia vill gärna bo med en snäll och trygg hundkamrat som kan bli hennes vägvisare i det nya livet.


 


 

%d bloggare gillar detta: