Cronos – Hundhjälpen

Född: 2013 dec
Kön: Hane
Höjd: 62 cm
Längd: 58 cm
Hals: 36 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 23 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4200 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2016-07-16
Senast uppdaterad: 2017-08-29
Ankom Sverige:


Cronos fick den bästa julklapp man kan få – han blev räddad till livet några dagar före julafton. Han hade setts till i de centrala delarna av staden Cernavoda under en kortare tid. Några människor hade reagerat på att han var så eländig och ringt till hägnet för att be dem hämta hunden. Man sökte några dagar i området där det sagts att Cronos höll till och först på tredje dagen hittade man honom. Det var egentligen andra hundar som gjorde personalen uppmärksamma på var Cronos höll till. Han var vid det här laget så svag att han låg ner under några buskar. Han reagerade knappt när han blev upplyft och buren till bilen.

Väl i hägnet sattes han omgående på dropp och övervakades noga. Inom ett dygn syntes en glimt i hans vackra ögon och sedan gick det framåt. Cronos är idag en stilig kille vid god hälsa och gott humör. Han har en enda önskan – att hitta sin alldeles egna familj i hundlandet Sverige – där han får del av allt hundlivets goda.

Cronos hör till de hundar som blir överlyckliga varje gång en besökare närmar sig inhägnaden. Han betraktar och utvärderar en minut, och då allt känns ok kommer han glatt fram med svansen i topp. Cronos älskar att umgås och mysa. Han trycker sig mot våra ben och försöker få all uppmärksamhet. För att ge honom lite egen tid tar vi med honom till lekparken där vi kan bekanta oss utan inblandning från andra hundar. Cronos uppskattar gesten och kör hela sitt register av tokiga miner, glatt skuttande. Vi leker en stund och sjunker därefter ner i gräset och betraktar molnen på himlen. Underbart, tycker han – att bara ligga och slappa tillsammans med en kamrat.

Det här är en vänlig och snäll kille som med lite tid kommer att bli en underbar familjehund. Han är oerhört mån om att vara till lags och vi ser hur han försöker förstå vår kommunikation. Cronos är god vän med alla de andra hundarna i sin grupp och har även hälsat på hägnets omhändertagna katter på ett trevligt sätt.

Till vår fantastiske Cronos söker vi nu ett underbart hem där han får bli viktigast i världen och där roliga hundaktiviteter står på agendan. Han bor gärna med en trevlig hundkamrat. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet.


 

 


%d