Craig – Hundhjälpen

Född: 2016 feb
Kön: Hane
Höjd: 56 cm
Längd: 55 cm
Hals: 39 cm
Bröst: 57 cm
Vikt: 16,3 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 4800 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-22
Senast uppdaterad: 2018-08-14
Ankom Sverige: 2018-08-07


En vacker vårdag hittades lilla Craig och systern Milly i utkanten av staden Cernavoda i södra Rumänien. De två småttingarna var bara månaden gamla och helt oförmögna att klara sig själv. Det fanns ingen mamma i närheten så hur valparna hamnat vid vägkanten är en öppen fråga. De hade inte klarat att kravla sig dit själv. Kanske någon placerat dem där i okänt syfte. Det är i Rumänien vanligt att göra sig av med oönskade djur genom att bara sätta ut dem någonstans – att klara sig själv eller kanske hittas av någon. Inte många ”hittas” dock – de flesta människor går / kör förbi.

Craig och Milly hade turen att finnas i Cernavoda där SaveTheDogs arbetat aktivt med hjälp till djur i nöd sedan 2002. De två valparna sågs från bilen av en av föreningens chaufförer – som lugnt stannade – plockade upp småttingarna – och körde till hägnet med dem. När det gäller så små valpar är det tyvärr vanligt att de är så illa däran att de inte klarar sig. De här två hade dock livsgnista och även om de var svaga och ynkliga så åt de med god aptit och återhämtade sig snabbt.

Nu presenterar vi vår vackre Craig för Hundhjälpens alla vänner, med förhoppningen att han ska finna sitt evighetshem här i Sverige.

Craig är en mjuk och lite försiktig grabb. Som de flesta hundar som växer upp i hägnet är han osäker i nya situationer och med nya människor – ett hälsosamt beteende i ett ganska fientligt samhälle. I hägnet finns dock bara snälla människor och Craig har fått förtroende för några av hundskötarna. Han tar emot godis från dem och låter dem lugnt smeka honom över den mjuka pälsen.

Vi är ju nya bekantskaper så Craig väljer att studera oss en bit på håll till att börja med. Vi är väldigt vana med detta och låter honom lugnt fundera utan att vi tränger oss på. När vi så småningom får kontakt visar han en försiktig glädje och viftar lite vänligt på svansen. Vi förstår hans osäkerhet och gör ingen stor affär av det hela utan låter honom bli trygg med vår närvaro. Det är viktigt att inte forcera Craig utan låta honom i egen takt stärka sitt självförtroende.

Han är en härlig grabb med fantastisk potential – men behöver få landa i lugn miljö och bli trygg med situationen. I hundgruppen accepteras Craig av samtliga hundar och får vara med i alla lekar. Han har även fått träffa några av de katter som finns i hägnet och tyckte inte de var vidare märkvärdiga.

Till vår rare Craig söker vi nu ett livslångt, tryggt hem där han får bli en älskad prins. Hemmet ska vara lugnt beläget och barn under skolåldern bör inte finnas hemma. Craig vill bo med en trygg och snäll hundkamrat som kan hjälpa honom tillrätta i det nya livet.%d bloggare gillar detta: