Cora – Hundhjälpen

Född: 2015 maj
Kön: Tik
Höjd: 26 cm
Längd: 31 cm
Hals: 25 cm
Bröst: 40 cm
Vikt: 5,6 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-07-05
Senast uppdaterad: 2017-07-22
Ankom Sverige:


Alldeles i början av sommaren lämnades lilla Cora in vid hägnet I Cernavoda. Det var hennes ägare som kom med henne – ett ungt par som sade sig ha fått arbete utomlands och inte kunde ta Cora med. De hade heller inga släktingar som kunde ta hand om henne.

Då risken annars var att Cora skulle övergetts att klara sig själv – vilket hon inte hade gjort – så välkomnades hon in i hägnet. Det blev en chock för Cora som levt isolerad från andra hundar och inte kunnat testa sina sociala färdigheter. Efter mycket pussande lyckades man hitta en hundgrupp där hon accepterades. Cora är dock inte det minsta bekväm med situationen och ber ideligen personalen ta med henne hem / därifrån till en lugnare miljö. Så blir det inte, men den goda nyheten att hon nu får en ny framtid genom Hundhjälpens adoptionsprogram. Någonstans i vårt avlånga land finns rätt hem just för Cora!

Coras ägare har varit snälla med henne. Det ser vi tydligt på det sätt hon gladeligen tyr sig till alla vänliga människor hon möter i hägnet. Cora kommer snabbt fram för att göra vår bekantskap och har sedan svårt att vika från vår sida. Vi är definitivt mer intressanta än de andra hundarna runtomkring. Cora är mycket glad och uppmärksam och skojar hela tiden till det så att vi inte ska släppa vårt fokus på just henne. Hon blir en trevlig och charmig kamrat / bästa vän.

När det gäller relationen till andra hundar så har den tidigare varit i princip obefintlig – likaså vad gäller katter. Cora har därför inte helt lärt sig det språk hundar kommunicerar sinsemellan med. Det är viktigt att ge henne den tid hon behöver för att börja förstå hur man umgås och att man stöttar hennes framsteg med stora belöningar. Katter hade hon aldrig sett förut och när hon mötte några i hägnet var det som om hon hade mött rymdvarelser. Vår lilla Cora har således en spännande värld att upptäcka och lära känna – i små portioner. ’

Till vår lilla sockerbit, Cora, söker vi nu ett tryggt och välkomnande hem där hon får bli viktigast i världen. Hon bor gärna som ensam hund för att själv få lägga beslag på all uppmärksamhet, men kan även tänka sig dela hemmet med en snäll och stabil hund i liknande storlek eller något större. Vi tror att hon även kommer att kunna bo med en hundvan katt.%d