Combo – Hundhjälpen

Född: 2014 jan
Kön: Hane
Höjd: 52 cm
Längd: 54 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 59 cm
Vikt: 16,5 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 5500 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-10-23
Senast uppdaterad: 2017-10-23
Ankom Sverige:


Vår stilige Combo är uppskattningsvis född en nyårsdag mitt i kallaste vintern. En duktig mamma måste ha tagit hand om honom den första tiden – annars hade han inte överlevt i kylan. När han hittades vid ca 8 veckors ålder var han dock helt ensam. Personalen från hägnet sökte efter mamman och syskon men kammade noll. Kanske var Combo den ende överlevaren i sin familj. Den lilla valpen var mycket illa däran av svält och kyla. Han var nästan stelfrusen. Framme på kliniken värmde man långsamt upp honom men gav honom inte många chanser att överleva – med det gjorde han tack och lov! Den lille isbiten har vuxit upp till en riktig charmör. Att omhändertagna valpar ofta dör är nästan en regel. De är i så dåligt skick redan vid födseln – då mamman i sin tur ofta är halvdöd av svält och umbäranden. I Cernavoda finns i alla fall chansen till hjälp. SaveTheDogs har sedan år 2002 räddat hundar i tusental – hundar som annars skulle ha lidit kvalfulla dödar. De blev även Combos räddning. Här har vi nu vår stilige grabb som står redo med passet i tassen, ivrigt sökandes det hem där det finns hjärterum för honom. Se vår Combo!

Combo är en charmör av rang. Som de flesta hundar som vuxit upp i hägnet är han inledningsvis lite försiktig. Livet i hägnet är ju väldigt begränsande och bjuder inte på många överraskningar. Combo vill studera oss på lite avstånd några minuter men när han känner sig trygg så bekantar han sig glatt. Han riktigt småler när han bjuder in oss att klia på den lurviga magen. Vi sitter med honom i lugn och ro, smeker och kliar honom, medan vi berättar att vi kommer att så småningom ta honom därifrån och i stället ge honom ett sådant hem som hundar ska ha – med egna, snälla människor som erbjuder många roliga upplevelser. Combo lyssnar noga och ser väldigt klok ut – så det är nästan så vi tror att han förstår svenska. En mjuk och mycket vänlig kille – en fantastisk framtida bäste vän. I sin inhägnad har Combo svårt att komma till sin rätt. Några hundar har fattat agg mot honom och ser till att han inte får hålla sig framme när viktiga resurser står på spel. Vi märker att detta är jobbigt för honom och det innebär också att han har ett utöver det vanliga behovet av att få resa till Sverige.

För vår underbare Combos räkning söker vi nu ett tryggt och varmt välkomnande hem där han får bli oerhört viktig. Man bör i hemmet vara införstådd med att han har mycket begränsad livserfarenhet och därför låta honom bli bekant med sin nya miljö i egen takt. En trevlig hundkamrat i hemmet blir en utmärkt mentor. Vi tror att Combo med sitt mjuka och vänliga sätt även kommer att kunna bli god vän med en katt. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet som heller inte får ligga centralt i en större stad.%d bloggare gillar detta: