Henry (fd Cloud) – Hundhjälpen

Född: 2018, aug
Kön: Hane
Höjd: 63 cm
Längd:
Hals:
Bröst:
Vikt: 24,8 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad:
Övrig information: 

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2022-09-18
Senast uppdaterad: 2022-09-18
Ankom Sverige: 2019-03-15


I Sverige:
Cloud fick i Sverige namnet Henry. Han är en fantastisk kille fullproppad med goda egenskaper – men han kommer inte till sin rätt i stadsmiljön där han nu bor. De många människorna, hundarna och alla ljud stressar honom svårt och han behöver få en lugnare tillvaro. Så här berättar Henrys familj om honom:
”Henry är en livlig, vacker och glad hund med mycket energi och kärlek. Han älskar sin flock och att ha sin trygga plats i hemmet. Han är mycket förtjust i långpromenader, att kasta pinne, leka med bollar och framförallt att få vara med familjen. Hemma gillar han att spana i fönstret, ligga och sola och vill gärna ligga nära i både säng och soffa eller ibland ifred i sin korg. Han älskar mat och äter med god aptit allt han erbjuds. Han har väldigt stabil mage. Henry är mycket lyhörd och hans stora öron är alltid med och kommunicerar. Han söker mycket ögonkontakt och närhet. Han hoppar glatt upp i bilen och är mycket duktig under bilturer. Han älskar att bada. Han har en bra nos och älskar att göra sök med godis.”

Henry älskar sin familj och vill tillbringa sin mesta tid tillsammans. Han kan dock vara ensam medan man uträttar ärenden. Henrys ideala tillvaro är i ett hem där han får stå i centrum och ägnas mycket uppmärksamhet. Han vill bo i en lugn miljö, gärna lantligt. Nya matte / husse bör ha ett stort friluftsintresse då Henry är mycket förtjust i upptäcksfärder i skog och mark. I hemmet bör inte finnas unga barn då Henry önskar sig en lugn och strukturerad tillvaro hemmavid. En lugn och stabil tik kan bli en fin mentor / förebild där hon hjälper Henry tillrätta i den nya miljön. Här har vi en kille som är någons blivande bästis.

Bakgrund:
Cloud och systern Rainbow hittades en kall oktoberförmiddag vid den muslimska kyrkogården i Cernavoda. De hade sökt lite lä och värme vid en mur som avgränsade området. Man hade vid hägnet fått ett meddelande om valparna och gav sig ut för att leta efter dem. Som utlovat befann de sig där man berättat. Valparna som var väldigt små och medtagna blev trots sin situation väldigt glada och nyfikna när personalen närmade sig. De kom genast fram på vingliga små ben. Valparna stoppades in under en varm jacka och så fick de följa med till hägnet. Cloud var gravt undernärd och fick isoleras för att kunna övervakas. Rainbow var i något bättre skick. Efter någon vecka kunde faran blåsas över och valparna fick återförenas till stor ömsesidig förtjusning. De har fått växa upp bland andra unga hundar i hägnet men det är långt ifrån en idealisk tillvaro för en ung själ. Vi hoppas att vårt oemotståndlige pyre Cloud ska finna sitt evighetshem här i Sverige och få resa så fort det bara går. Här har vi vårt lille charmtroll, Cloud!%d bloggare gillar detta: