Cibo – Hundhjälpen

Född: 2009
Kön: Hane
Höjd: 47 cm
Längd: 50 cm
Hals: 40 cm
Bröst: 64 cm
Vikt: 17 kg
Kastrerad: Ja


Överlåtelsekostnad: 3900 kr
Övrig information:

Intresseanmälan: Formulär för intresseanmälan (inte bindande)
Läs även: Krav och garantier för adoption
Mer information: info@hundhjalpen.se

Till adoptionsprogrammet: 2017-08-27
Senast uppdaterad: 2017-08-27
Ankom Sverige:


Cibo anlände till hägnet i kallaste januari. Det var en frusen och utsvulten stackare som en förmiddag plockades upp av en av hägnets chaufförer / hundfångare. Cibo stod vid vägkanten i utkanten av Cernavoda, väntandes på något som inte verkade hända. Han blev mycket glad när chauffören stannade bilen och hällde ut lite hundmat i snön. En kort tvekan bara och så smaskade han tacksamt i sig. Det var då en lätt uppgift att lyfta upp honom i bilen och köra mot tryggheten. Cibo var lite förvirrad av händelseförloppet, men såg snabbt att inne på kliniken fanns skålar med ännu mer mat.

Mat är vägen till dessa hundars hjärtan – då det är mat de saknat i tillräcklig mängd i största delen av sitt liv. Han charmade snabbt veterinären och hundskötarna och har sedan dess varit en glädjespridare av rang.

Nu ska hägnet inte vara en permanent lösning för hundarna utan vi har med glädje fått ta emot Cibo till Hundhjälpens adoptionsprogram. Vi är helt säkra på att det här i Sverige finns det hem där man snabbt får upp ögonen för denne skäggige charmör. Här hare vi Cibo!

Cibo bekantar sig gärna med snälla människor. Han har säkert ett långt liv på gatan bakom sig och har träffat på olika sorts människor, goda och onda. Han gör därför en kvick bedömning av läget när en ny person sträcker fram handen. Han ser givetvis bums att Hundhjälpens representanter är av den ”goda” sorten och visar då med hela sitt kroppsspråk att han är redo för kamratskap.

Cibo gillar att traska runt i koppel, ett välkommet avbrott i den monotoni som annars råder. Det finns så mycket intressant att snusa på och när vi närmar oss åsnornas och hästarnas domäner blir han storögd. Utanför katthuset ligger några katter i solen och vilar och vi ser att Cibo inte har för avsikt att bråka med dem. Hade de bara inte traskat iväg så hade han nog gärna gjort deras bekantskap. Cibo har ett tydligt signalspråk och detta gör att han smidigt kan alternera mellan olika grupperingar i sin inhägnad. Helst håller han sig till de lite lugnare hundarna – ungdomarna får stå för det värsta buset.

Till vår underbare Cibo söker vi nu ett tryggt och kärleksfullt evighetshem där han får uppleva glädjen i att bli uppskattad och älskad. Hemmet ska inte ligga centralt i ett större samhälle och finns det en trädgård / täppa skulle han bli överlycklig. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet. Cibo kan bo som ensam hund men delar gärna hemmet med en trevlig hundkamrat.%d